Wednesday, 14 December 2011

ili nadirah dah tua!

umo aku lagi 2bulan = 24 taun. kenapa aku da terasa sangt2 tua? kejap lagi tup tup da 30taun? walaweh.. aku je ke rasa aku da makin tua.. emm agkyer la kot. sebb aku tgk kawan2 aku semua cakp diri muda lagik. hahaha.. aku rasa kosong sangt idup aku sekarang. sebb aku xdak orang yang nak berkongsi crita ngan aku. xdak sape untuk aku mengadu. xdak sape yag aku nak risaukan. xdak sape yang aku nak pkkn..so bile da kosong aku jadik glerk2. aku jadik bnyk main. n sampai satu2 masa aku terasa "oh aku ni mmg menyedihkan".

walaupun atok nmpk tua tapi ati atok muda kan? =)
duduk di kalangan orang2 yang lagi tua 2 3 taun dari kite buat aku seakan2 sebaya mereka gak. ok aku tipu. sebb aku rasa aku macam adik kecik je duduk ngan mereka. yang first datg meja mkn tentulh aku. adik kecik kena la tunggu kat meja dulu..hahahah.. perskitaran mempengaruhi pmikiran dan emotional? apa kata anda?mmm.. before2 ni pun aku da rasa aku tua. nape aku jadik cam ni? mungkin ke sindrom2 nak kena cari teman idup? kalo betol itu adalh masalh. masalh masalh masalh. seebb apa masalh? sebb xdak calon la =). 

aku sedar diri. xramai orang boleh menerima aku seadanya. so aku xley nak harap orang suke aku n fall in love ngan aku. so aku mmg xberharap apa2. 2 pasal aku bnyk main sekarang. bagi aku idup aku da xdak pape yang istimewa. xkan ada yang istimewa. mungkin kisah silam buat aku kecewa? yap . of course. aku rasa sangt rendah diri bile semua ni terjadik. i m not perfect to be  special in someone heart. tapi sampai bile aku nak main2 cam ni? sampai bile ili nadirah saidon? sampai masa nnti umor ko da betol2 meningkt dan bertingkat2 xkan nak main lagi? tapi apa aku ly buat? aku xmengharap jodoh datg bergolek. tapi aku juga xmeletakkn harpan pun. supaya aku xkecewa. supaya aku x dilukai..

da namapun manusia kan. mestilah mahu yang terbaik dalm hidup. jadi kawan2 carilah yang terbaikkk terbaaik n jadilah y terbaik. kalo da ada pasangan 2 kawin cepat. elakkn maksiat ..tapi pk gk la kalo umo ko 19taun ko kawin awal n 10 taun lagi agk2 bosan x? hahahha. all d best to all. 
hidup bkn untuk dimusnahkan. hidup untuk diwarnekan =)

Tuesday, 6 December 2011

ili nadirah + 10.11.11 = slim river

gua da lama glerk xtulis entry beb. lama glerk. korang tgk la entry last tu bile. 2 bulan lepas kalo xsilap. dulu aku hanya seorang pekerja sampingan.. pekrja part time. sekarang aku da betol2 keje!!!!!! alhamdulillahhhhhh.. aku da keje wih (sambil menari). setelah hampir  1 2 3 4 5 6 bulan aku menunggu. dan terus menunggu dgn penuh kesabaran akhiryer aku dapt gak lapor diri. dapt keje pun secara tibe2. 2 minggu  tup terus keje. bile tarikh aku lapor diri? 10.11.11. xlawakn? aku xpaham nape kkm xletak jer 11.11.11 . boleh jadik memori terindah aku 2 weih. bkn seng nak dapt 11.11.11. aku rasa aku ada masalh glerk suke no cantik. tapi aku xsuke matematik. hanya no cantik je aku suke. hahahahah

mula2 lapor diri kat jkn perak. oh lupe bagitau. aku dapt perak. hospital slim river. 
slim river = sungai ramping. 
saya dibayar gaji oleh PKD batang padang. tapi berpraktikal di slim river =)

tapi mungkinkah aku jadik rampig macam slim river? aku xrasa yer hahahahaha.. pepagi bute g JKN PERAK di ipoh lapor diri. then pg ke PEJABAT KESHTAN DAERAH BATAG PADANG LAK. da nak pukul 4 baru sampai ke HOSPITAL SLIM RIVER. panjang sungguh perjalanan aku hari 2. takut gak weih nak mule2 masuk keje. mana xnyer. otak aku ni da berkarat glerk2 da. ye la da membeku duduk rumah almost half year kot. same la gak macam kalo k xsimpan ayam dalm peti ais selepas seharian. macam 2 la gak otak aku. basi basi basi. nak masak pun xley da. cume bezanyer aku bkn ayam. aku manusia. so sebagai manusia yang comel aku kena la menapak balik . ingat balik ckit2 apa yang belajar dulu.. 

mula2 aku dapt la duduk kuarters ngan prp2 yang masuk ogos dulu. masuk bilik kecil kat dapur. for me bilik 2 xdak la kecil sangt pun. cume kosong xdak perabot. aku xkisah sangt pun. sebb bilik aku kat puncak alam dulu lagiiiiiiiii kecik. bilik orang gaji pun orang gaji la. tiap pagi orang masak meusuk idung la baunyer. n xtahan setiap hari mesti ada orang masak telr. hahahahahhaha. kemudian aku telah diarahkn untuk berpindah ke rumah lain disebbkn rumah 2 da terlebih muatan la plak. even ada satu bilik kosong. ikut je la kan. kite ni menumpang. huhu. well prp xley nak mintak kuarters. nak duduk luar pun macam keselamtan xterjamin. condition pun belum tentu elok. aku malas nak amek risiko. so aku 

eh aku bebel panjang2 cakp pasal keje kan. tapi aku xbagitau pun aku kje apa kan? aku keje sebagai PEGAWAI FARMASI GRED U 41.. alhamdulillah. cita2 aku sejak dari darjah 2. aku ingt lagi. masa kecik2 kan ada kena tulis cita2. antara cita2 aku ialah nak jadi ahli farmasi. yang aku tau ahli farmasi bagi ubat. hahahaha. bapak aku da terapkan aku suh jadi ahli farmasi sejak kecik kot. 2 jadi. thankzx abah!!!!!!!. pelik gak dak. biasa cite2 orang nak jadik doctr. tapi aku darjah 2 nak jadik ahli farmasi. hehehe.. doctr? emm aku xley kot. aku xnak berinteraksi ngan anatomy manusia. aku xsuke. + doctr xdak life. alhamdulillah Allah bagi aku kesedaran awal2 . bile aku tgk one of my housemate yang dctr ni aku rasa keciann sangt. balik2 oncol oncol oncol.. xdak life. xdak cuti. erk tipu la xdak cutikan? tapi kalo  da oncollllllllllll je keje nak cuti apanyer. mmg penat. aku tgk muke dia aku lak jadik penat. well paham2 je la aku ni seorang yang sangt suke meghyati watak orang lain. terlebih emosi. hahahahahahha


aku arap sangt jangan ada orang amek gambo ni .copyyrite bawah aku ni. gua beli beb. sape2 yang gne 2  ley remove x? aku rasa xpantas bile orang gne gambo ni. bukn kedekt. tapi xmintak permission kot. huhuhu


berkaitan ngan keje aku? first. GAJI! aku xdapt gaji lagi. arap2 december ni dapt la gaji weihh. kakak aku macam ak memanggil2 da ketenyerrrrrrrr.. ye la dia cuti bersalin 2bulan je kot.  bkn lma. so aku kena la belik kete by hook or by crook. sepantas yng mungkin! n handphone aku yang paling bagus! boleh lakkkkkkkkk buat hal semedang.... dia xpaham ke aku xdak wang lagi? ko xpaham ke handphone? cube la dalami perasaan aku ni. haih. wang wang wang hadirlah dalm diri ini. duit makn pun da makin mnipis dan menipis dan menipis. PUNAH.  

~ini saje cite ili untuk arini. bnyk sangt nak cite xlarat lak orang nak baca. eh ada ke orang baca? xdak xpe. aku baca sendiri hahahahahha~

Saturday, 8 October 2011

6 october itu pilu aku~

apa itu cinta? bak kata lestari cinta itu ketawa dan air mata.. someone penah bagi lagu ni kat aku. aku paham apa lirik 2 cube sampaikan. yes bosan 2 xpenah lari dari kehidupan. cinta hampa? n yes aku paham lirik2 lagu 2.. =)



love? love? love? mungkin kah akan ada lagi love 2?

macam mana kalo juz "me" je yang ada? maknenyer 2bkn cinta anymore
bile kite cintakan seseorang kite akan tutup semua kelemahan n somethin pelik2 happen. kite xsedar dia xcinta kite pun da. gado? xdak pun. memg susah nak tgk aku gado ngan dierzx dulu. ianye terjadi tibe2 masa aku lepas praktikal hospital sungai buloh n nak final exam. =)
i love u but if u dont love me wat can i do? =)
alngkah indahnyer kalo kamu masih memikirkan benda yang same 
xsame idup setaun ni macam 6taun lepas =)
post ni mengenai kenangan 6 oktober aku...da 3 hari berlepasnyer 6 october. ada apa dgn 6 oktober? kenangan beb kenangan =) da setaun.. baru saat aku rasa aku dapt menghayati watak dan nak tulis pasal 6 oktober ni. even da setaun berlalu, tapi tiap kenangan segar lagi dalm ingtan aku. agk2 la pun 6taun bercinta setaun nak luper. aku 6taun bercinta seumo idup xlupe. hahahahaaha. 2 yang susah jadik aku. =) kalau ada sesape perasan beberapa hari sebelum 6 oktober aku macam meroyan kat fb.. post pun stok jiwang2 karat.. pastu semacam jer status2 kat fb. hahah. punah punah.. aku penah tanya dia nape xpilih 10.10.10. cantik sikit. bengong kan aku? tapi mmg aku nak la tarikh 10.10.10 puas ati ckit kalo berpisah dapt no cantik. hahahahha.
sepanjg setaun ni aku belaja dari pengalaman. aku belaja jadi lebih matang lebih daripada kebiasaanyer. mungkin aku snyum kat luar tapi dalaman aku x. mungkin aku gelak2 kat luar tapi dalman aku tersedu sedan. sape tau? =) hihihihi..

saat akhir aku jumpe dierzx pun aku masih ingat lagi. macam mana kami berpaling dan membawa haluan masing2. n masa kat lrt 2 dia macm nak cakp somethin buat aku juz ignore n tunduk. bagaimana dia pandang aku yang naik train n aku tunduk tok xnk terus lukekan ati aku. tok xkan biarkan dia nmpk aku nangis. aku try jadi orng yang tabah dan kuat masa 2. aku berjaya tidak menangis saat2 akhir 2. tapi aku tewas ngan ati aku yang masih ada sayang ni. aku nmpak mata dia merah. aku nmpk dia kesat mata dia. aku nmpk semua. tapi aku xley wat pape. dia bkn tok aku dan aku bkn tok dia. aku x deserve dia. dia deserve seseorang yang baik n solehah tok dia. siapa la aku kn? layak mana aku tok bakal ustaz macm dia? =) kalau itu yang dia nak, itu yang aku bagi. bahagia 1 dia nak 2000 bahagia aku bagi. hahahaha.. " jike benar kamu cintakan seseorang lepaskan dia untuk melihat dia bahagia" .. jadi kerna cume aku jer yang masih setia maka aku lepaskan.. =) bodoh sebenrnye ingt benda da lepas ni. waste my time. tapi nak wat cemana? da teringt. aku kalo teringt aku lebih suke express kan. aku xsuke simpan2 wat kenangan terindah dalm ati pastu merana diri kerna memendam.

dalm masa setaun ni xtau la bape puluh hibu jute kalli aku teringt dierzx. dia tersenyum dia bercakp. wah. bile dia senyum ilang semua sakiit aku. dia xtau menda 2. aku je tau. hahahah..
aku cube untuk melupakn. aku cube. tapi hanya berjaya sekejap je. xsenang nak lupa. kekadang aku rasa macam nak col dia. i miss that moment. really miss it. dia pendengar yang yang paling setia. bile aku tension mmg dia tempat aku luah. tapi apakan daya? jodoh tiada =) 
saper2 yang birthday 6 oktober sori sangt2 if aku terlupe nak wish after2 dis. terutamanyer my sahabt shafiqahnurain. sebb aku ingt aku mmg nak luputkan tarikh ni dari idup aku. aku nak biarkan 6 oktober berlalu tanpa aku sedar "eh arini da 10 oktober" .. alngkah indahnyer dunia aku kalau aku berjaya wat cam 2. wahahah

naseb bek 6 oktober ritu aku terkeje prn, itupun secara mengejut. mmg Allah sayangkan aku. xdak la aku feeling2 tangkp leleh 6oktober ari 2 n menangs macam pompuan gilo. haahaha.

ramai yang like image ni bile aku anto kat fb. yes ini lah ciri2 yang most pompuan nak pada laki. tapi no one perfectkan? terima dia seadanyer. perfect itu bkn wajib. n anda pun bkn perfect nak daptkan MR PERFECT rite? =) tapi xsilap aku most ciri ni ada kat dierzx. mmg makin lama la susah nak melupakn . perfectkan dierzx? perfect la sangt..hhahahah..=) accompany at nite? mesej mesej at nite la 2. hahahaha

tomeykan?



aku jadikan kes aku nii pengalaman "terindah" ni. aku pandang ke depan dan set in my mind every cloud has a silver lining'..setiap apa berlaku dalm idup ni pasti ada hikmahnya.
selamat tinggal n syukran cintaku~
 disebbkan eck aku nak mengerjakan diri lagi, molekk la kirenyer aku mengundurkan diri dulu. piezx no war =)

Thursday, 6 October 2011

prn worker 6

arini bangun pagi, gosok gigi, cuci muka sekali... pastu bz nak buat somethin yang agk important gak ah. pastu mmg da bersiap nak g gombak. then amek la phone. 3 missed call ma. aku col balik. upenyer tokey cina kedai beg call. suh wat prn. perghhh xberagk. da kul 11 masa 2. dia suh aku keje arini. terkejut aku. xpenah lak orang col on d day nak suh aku keje. huhu. nak g gombk ni. dgr suh keje terus cakp ngan mak aku xjadi. aku nak keje. dapt duitkan? ahahahahhahaha.. mmg mata duitan kan aku? again bkn mata duitan k. but memerlukan wang =p.. terus col dia balik n cakp okeh saya datg sekanng. itzx all bout money bro. hahahahaha.. rm3 sejam? bantai la. xdak kisah punyer..

ni first time keje kat kedai ni. arini bile semua orang tanya mana aku keje aku jawab la kedai 2. semua pun tidak percaya. mengapakah? hahaha. sebb kedai 2 ellegant sangtke sampai aku xley keje? huhuhu.. semua ingt aku memain. hahaha.. mayb orang xpecaye aku keje kedai 2 sebb pekerja n tokey dia seksi. tetibe aku lak xseksikan haha. mana xseksinyer. suar pendek betol2 bawah butt dia. hehehe.  lantak mereka la ..xkisah la keje mana pun asal dapt wang. wee. sabtu ni keje kedai auntie kasut. yahuu,, wang datglah padaku datng laaaaa.

baik gak bos aku kat kedai beg ni. siap belanja aku makn lagik k. berbesar hati saya dapt makn free. nice la dia ni. perangai pun cam gilo2 gak. melata tempat dia jalan2. tapi dia macam jenis tension2 gak kot. tension2 hisap rokok. heheh

ingt x pompuan mulut longkang yang aku cite dulu? arini aku cakp la"sejuk tol arini".. dia pun jawab. "xsejuk pun". memng kaw kaw la kena ngan aku " da ko pakai jeket ni mana nak sejuk".. xboleh blah. sah sah dia pakai jeket 2 sebb sejuk kot. lempang laju2 baru tau. dia jawab "ni bkn baju tok tahan sejuk". wat ever. nak cover xboleh blah. sekilas ikan d laut da tau jantan betina.. entah apa masalh dia nak kenakan ak ni? tidak la hamba ketahui jawapn nyer hohoho..

oh lupe. arini aku agk terkejut sebb aku baru tau ada gak pompuan bertudung isap rokook. huhu tau lak malu isap rokok dalm toilet. huhuhu.. n jangan meraba di tempat awam k. haih. mungkin orang xnmpk tp Allah 2 Maha Melihat dan Maha Mengetahui. da ada ank bini sibuk mengedik. haih .nauzubillah~

bye byeeeee~

Tuesday, 4 October 2011

indahkan diri dengan berkawan dgn kawan terindah =)

hari ni aku nak bercakp pasal kawan. dalm dunia ni ada bnyk jenis kawan. kawan baik, kawan jahat, kawan prn , kawan pendamping dan macam2 kawan lagi ada...

aku clarify dulu apa 2 kawan bagi aku. kawan bagi aku ialah orang yang sanggup ada dengan kite susah n senang. kau memerlukan dia dan dia memerlukan kau. bkn kau je asek terhegeh carik dia  n dia lansung xkisah kewujudan kau. ini ayat bkn ayt paranoid xbertempat  ini hayat hakikat. orang xkan paranoid kalau kau xbuat somethin yang menyebabkan dia berpk macam 2. apa yang kite buat mesti mempengaruhi tindakan orang terhadap kite. kalau kau diam 2 hari ? paranoid ke saya kalo saya rasa bersalah n takut kalo saya ada buat salah kat dia? xkan?  kawan mesti la tertanya2... =)

apa 2 kawan y bek? kawan yang bek macam image di bawah ni.xkisah le laki ke pompuan ke. tapi concept still same. tiada lainnyer. aku ni jenis kawan jer dgn semua orang. ada bnyk gak kawan macam ni dalm idup aku.  i m glad. alhamdulillah . bnyk kawan aku bek2. =)


 tapi aku ni xley la jenis kawan baik ngamho nak duduk serumah sentiasa, nak ada same sentiasa sebb aku takut. aku takut kata2 aku, perlakuan aku ada menyebbkan sebelah pihak lagi terasa hati.. kite xtau ati orang kan?lagipun aku ni cepat rasa bersalah. sampai orang boleh cakp aku paranoid. nak wat cam mana? aku bkn saje. ati aku mmg cam ni... 2 pasal aku prefer kawan dgn banyak orang  kot compare 2 nak stick ngan sorang kawan yang ke hulur ke hilir bersama. sampaikan kalo ada yang siap nak g audition nyanyi same. pakai baju sepasang same. aku bkn type 2 kot. tapi aku respect ngan orang cam 2. sebb dorang boleh bersama2 tanpa sengkete mendalam n menerima sedanya. 

susah kalau berkawan sangt baik or sentiasa bersamae2 ni. kadang 2 makan ati. kadang2 makan jiwa. kadang2 kau xsedar apa ko cakp 2 salah sebb ko da biasa terlalu sempoi ngan dia sampaikan dia terasa ati pun ko xpasan. sebb kawan baik mesti la dia pure2 xterasa hati  je kan ngan apa ko cakp? xsemua tapi most. 
 kadang2 boleh je aku tersnyum n pure2 xdak pape terjadi. tapi ati aku siapa tau kan? kadang2 aku pun xpaham diri sendiri. punah punah. hahahahha..

kawan yang bek dia paham kau. macam gambar kat bawah ni =) tapi jgn la pandang.. malu hahahahahahah. aku rasa tiap orang pun nak kawan cam ni. tapi sebelum nak kawan macm ni ko jadi cam 2 dulu. xley la nak harapkan kawan 2 jer yang buat somethin bagus kat ko. but ko? xpenah berubah. xpenah nak paham dia. punah punah. 

kawan pun macam cinta gak. kalo ko sorang jer terhegeh2 nak berkawan ngan dia n dia buat dek je 2 maknenyer ko ngan dia xcukup kuat lagik tok jadik kawan. sebb apa dalm pemikiran aku kawan saling memerlukan. simbiosis hukumnyer.. bkn ko je selalu tego dia. bkn kau je selalu cari dia. n dia even xteringtkan ko n lepas 2 cakp2 pulak kawan datg dan pergi.. padahl ada kawan ko bkn cari dia pun n thEn cakp cam 2? ? memang makn kaki la kawan cam ni. ego sangt ke sampai nak carik kawan sendiri pun xley? =)
kawan jahat ni pulak cam mana? kawan y jahat iaalah kawan yang tikam kawan dari belakang. kawan yangmakan daging kawan dia sendiri. best sangt ke makn daging kawan? xsalah kadang2 kalau kau nak meluahkan rasa hati kau tapi jgn la sampai ko menyebarkan aib dia ke semua orang. cakp "c A 2 gedik glerk la. nampk laki semua nk ngorat ". pastu kawan punyer la nak meluahkan rasa hati dia kat ko. ko g sebar lak kat smua orang " ko tau x gayahhh peah 2 clash ngan pakwe dia sebb pakwe dia kata dia ni xlawa hodoh . bodoh lak 2. xsangka aku gayah yang dia 2 bodoh. aku ingt dia pandai. da pakwe dia cakp cam 2. mesti la betol kan? " ishzx2 ni semua contoh yang xbek.. n xpatot dilakukan k. hah lagi satu aku lupe. terbaik bile ko amek kawan baik ko nyer suami atau kekasih. ini paling sempoi. laki ko laki aku. xberagak2 iniorang. teringt cite apa ntah kul7 dulu. yang dia kawin ngan laki kawn baik dia  2. dahsyt. kalo boleh elak2 kan dari amek ex or bekas suami kawan baik sendiri woo. mmg la da cerai da clash tapi ishzx macam xbest ah amek sisa kawan baik. hahaha. jngan la aku jadik cam ni. aku suke kaco kawan aku. aku tau dia da tercrushngan sorang mamat ni. lalu aku pun suke kaco dia. bile aku around kawan aku aku col n mesej laki 2. hahahaha. best tgk muke dia. macm nak telan aku. tapi aku main2 je. aku xmek kawan aku nyer idola k. pegang kata2 aku.. moga xterjadi menda2 cam ni. xbek . nnti bile ko kena balik masa 2 mmg sorak soroi la kawan ko 2. serve u rite. muahahhahaha..

kawan prn? 
apa 2? kawan when needed la. bile ko perlu dia ko col dia. xperlu ko xcntact2 dia. ikut mood ko lak kan. agk2 ko rasa nak reply text dia ko reply la. agk2 ko rasa ko malas nak balas ko abaikan je la dia. pastu tetibe bile ko suke ko muncul la. buat macam xdak pape berlaku n xberitahu apa.  hahaha. mmg terbaik la orang cam ni. kental macam wall. =p sape orang macam ni? wa respect lu la der. kalo aku jadik cam ni mmg seng idup aku hahahahha

kawan pendamping?
berkawan semata2 untuk keuntungan . dia kaya kau damping. dia sengkek ko g. dia cantik ko damping. dia tersimbh air panas ko lari. hah cam 2 la kawan pendamping. mesti orang ingt kawan pendamping 2 jin ke syaitan ke. tapi kalo dari tgk ciri2 kawan pendamping yang aku cakp ni ada ciri2 da. hahahahaha. glerk jahat kau ili.  kawan pendamping ni jgn dibawak kawan sangt. aku sellau tgk dalm cite2 kat tv pasal kawan pendamping ni. huhu..

masa aku mula2 clash ngan ex aku. kawan2 aku yang bnyk bagi sokongan kat aku. seseorang cakp xpe ko ada kiteorang kawan ko. mule2 aku macam xberapa yakin. sebb aku da xbiasa idup tanpe dia yang aku sayang. tapi berkat kawan2 yang bek ngan aku. sokong aku. bawak aku g jenjalan unutk hiburkan hati seorang penduka ni aku sangt2 appreciate. love u  friendzx! tanpa korang aku xtau macam mana aku sekrang  fathin diyana roslan , shafiqahnurain ramlee, nur husniyah sulaiman. norshazira ibrahim. izzati abdul halim zaki n kawan2 lain..tq so much!

k la sahabt. nak masak makn malam. nnti mak ayah aku balik tgk xdak maknana mmg kena berleter la dgn hebatnyer. TC!

Sunday, 2 October 2011

prn 4 n 5

ari ni hari ahad. bersamaan dgn hari aku keje PRN =) semalam pun aku keje PRN gak. keje kedai apa? gamogen  hehhe. apa 2 gamogen? g search kat google la. xreti nak terangkan. yang penting berkaitan ngan gamat. weee. akk 2 suh keje 2 hari. aku go je la selepas aku tanya mak aku ada hal ke x. xdak hal mmg ley jer aku keje. lagipun aku ngah sesak glerk ni. da lama sangt tanam anggurkan? sampai duit pun da kering cam ikan kering. hohohoh..

seperti biasa aku xtau la bape dia nak bagi gaji. ye la first time keje kedai ni kan. malas nak tanya. bior la dia nak bagi bape. aku xassume dia akn bagi aku rm30 macam kedai lain bagi. xdahal la. sebb keje kedai ni macm ko xwat pape. ko kena duduk  tgk kiri kanan. orang datg nak beli jual. orang tnya ko jawab. 2 je.. a little bit bosan la keje kedai gamogen ni. tapi tadik aku berjaya mempengaruhi orang beli REJUSOL. product gamat healin gak. gembira glerk kot. hahahahahaha... semalam aku tension je tgk sales. sampai malam xdak sape belik. pastu malam ckit ada la belik. lega. n tadi alhamdulillah dari pagi da ada orang beli. xdak la aku kalut sangt. huhhu. tengahari tadik bos datg bagi gaji. alhamdulillah. xkesah la rm25 sehari pun. dapt gak aku duit. darii aku duk umah nganga besorkan idung? hheheh

 masuk ke plot cerita seterusnyer:-

kakak kedai jeruk ni cuti semalam. patot aku kena masuk. tapi akk 2 tanya aku masa aku pasti aku dapt posting by october . jadik aku tolk la keje 2. so bos kedai assam kena la turun jaga kedai. sape lak nak jaga kedai? aku ingt dia xjadik cutik. aku bio je la n setuju je keje ngan akak gamogen ni. hehehhe.. da kul 10.30 pg dia xdatg2bukk kedai asam dia lagi. aku pun tolong la bukk kan. n msej bos kdai asam kul bape nak datg ni? pastu dia g col aku n cakp konak keje xrni. aku cakp la da keje kedai gamogen. tapi  aku main2 la cakp boleh jer . gaji double. hahaha.. tetibe dia col aku lagik n suh aku keje. dia cakp "kalo ko keje ley la abg g penang amek jeruk". aku cakp aku xkesah. boleh jer kot. tapi gentar gak la.nk jaga 2 kedai. n dia dok kol la akk gamogen ni tanya ley x aku keje ngan dia gak. BAI AKU KEJE 2 TEMPAT SEMALAM. rasa macam nak pengsan siot. aku berpk  cam mana dia nak bagik gaji 2 kat aku. full 30 or sekerat2 ke.. pk gak aku menda 2 . da nak balik 2 bos asam xbagik2 gaji aku. sampai la aku balik umah. aku da pening pale da. asal dia xbagi gaji aku. aku xdapt gaji ke? pent keje kot. xdapt gaji lak? pastu aku gedik mesej awek dia n tanya akk saya ni dapt gaji x? hahahahha akk 2 kata bos lupe bagi. dia kata kat akk 2 dia da bagi. upenyer duit 2 dalm  poket dia. saleha. hahahah. aku masih tertanya2 bape gaji dia nak bagi aku. tadik dia datg n bagi gaji. still same rm30. alhamdulillah. lega glerk..
Dekat kan kedai gamogen ngan asam? =)

 alhamdulillah. aku bersyukur glerk. da ada duit nak makn kfc, sarapan mcd n beli benda comel. hahahahahahha itu lah kegunaan duit gaji aku. berbaloi penat aku jaga 2 tempat. berbaloi penat aku tahan diri dari x serang orang yang ngutuk aku berbaloi sunguhh. huhuhuhu.. yahuuu ada duit nak shopin eck!!!

xdak keje menagkp gambo weeee
cite pasal orang yang ngutuk aku. aku xpaham la apa masalh pompuan ni. nak monopus ke? kalo nak monopus da kenapa dia panggil aku kakak? da meroyan ke? xnampk lak cam dia baru lepas bersalin. da sewel ke? emm ada gak tanda2 2. wah mulut ko ili. huhuhu.. aku ni jarang benar la nak merempan2 pasal menda kecik cam ni. tapi ni da melampau beb. 2 hari aku keje 2 hari dia bantai kutuk aku. mulut longkang sungguh pompuan ni. yang dia lak g bangang cite ngan orang yang bek ngan aku. mmg bangang la namnyer.  aku kenal dia pun x. aku idup dalm ecnsave ni dari dia dulu kot. yang dia nak carik pasal mendengki ngan aku pasal apa? aku buat dosa pe kat dia sampai nak fitnah aku? pontiank punyer pompuan. aku marah ni. (aku kalo marah mmg aku cakp aku marah) haahhaha.. patot la selama ni kalo aku datg lepak ecnsave pandang aku macam kau bagus sangt. kawan ko 2 ada la gak tego aku ajk makan. entah apa citer dia tabur pasal aku kat kawan dia yang lagi sorang 2. cite lagi bebnyk cite. bagi aku pahala bnyk ckit. kalau dia nak cite benda betol aku xkisah. ni semua salah. ok kalo xdak angin xkan la pokok bergotangkan? bak kata hazama. masalhnyerrrrrr angin 2 angin suwei. salah arah tiupanyer.. huh

punye la banyk aku cakp tapi aku xcite pun apa pompuan ni cakpkn? hari pertama pompuan ni gi la kat seorang budak comel ni n berkta" eh orang ganti kak A kat kedai sam ni mana ek?asek ilang jeeeee.. Kak A xdak pun ilang2. ada je duk kat ctu sentiasa"

budak C :  dia g solat la. kak A 2 selalu je ilang g mana2 ntah. masuk dalm la g tandas la. kite yang selalu kena tgk kedai dia, xilang apanyer"..

dia xpuas ati lagi gamaknyer. pastu dia cakp" tengahari tadik dia g makan sampai satu jam xbalik2.bla bla bla" (melampau kauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. aku rasa setengahjam je kot. lmbt2 pun 40 minit. )

budak C : " eh xla dia balik setengah jam la. itupun pasal bos kedai gamat 2 bagi dia balik"..

pastu dia cakp la lagik:  " eh boleh ke pek jeruk 2 siap2 macam 2?xbasi ke? x bla bla bla bla bla"..

budak C : " memg la selama ni dorang buat cam 2. "

minah B:  " xpenah pun kak A wat cam 2. xnmpk  pUun?"

budak C : " kalau dia rajin dia wat laaa cam2. kalo xrajin xbuat la".

sampai pasal aku pek jeruk rm2 rm2 pun boleh jadik buah mulut dia.. x ke mmg dengki glerk? mmg selama ni buat cam 2 kotttt. logik la. aku mmg kena wat cam 2. sebb aku jaga 2 kedai. satu kedai pun nak pngsan ni kn pula 2 kedai. cakp bnyk. mmg la aku xdak kat stall asam. da aku tgk dari stall gamogen. xjauh pun. sbelah je pun. kecoh glerk pompuan 2. kau da xsolat kau xyah la nak bising2 cakp orang itu ini. hak aku lak nak balik ke nak rehat ke nak lunch ke. bos aku bagik je. kau pedulik apa . aku mmg wajar ada rehat. ko cakp akak 2 dok berkedup je dalm stall 2 apanyer? sah sah dia selalu g jalan sane sni kot.. ingt aku nak sangt ke keje kedai asam 2? kedai kawan aku kot. da dia mintak tolong. aku on je la. ko susah2 nak gosip2 nak banding2 aku ngan kakak A pahal? aku ngan ko pun xkenal. bercakp pun tidak. sentuh? lagi la xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.. tetibe nak ngumpat aku. ni la namanyer orang otak xmaju jaya. mundurkan diri anda dgn mengata sesuatu yang xbenar. ni baru kisah semalam.


pagi tadik aku ternmpk dia. n aku cakp la thankzx ek. semalm solat. saya jaga 2 kedai. 2 pasal macam bz ckit. dia pun jawab la" a ahkan jaga 2 kedai bz la". masa 2 aku xkesah sangt la. xpe la. menda da jadik kn. aku juz nak dia tau perkara sebnr. tapi nmpk nyer dia bkn pompuan yang penah serik..soooo

kisah hari ni? as usual bos kedai asam 2 bile da jumpe aku bnyk la citer nyer. dia datng la kat kedai gamogen n duduk. macam2 la cite.. itu ini bla bla. macam2. pasal pekerja lama dia la. pasal gaji naik la. pasal nak jual kedai la. pasal bnykkkkkkkkkkkkk la. terlalu bnyk. da mmg aku baik ngan laki 2. kau nak cakp pe pompuan? ko jeles tgk aku bek ngan bos kedai 2 ke? ko jeles tgk aku baik dgn semua bos kat kdai ecnsave 2 ke? sebb ko xbek ngan dorang? ko jeles? apa2 ntah.

dia boleh g kat budak C n cakp " kakak gemuk yang ganti kak A semalam 2 mmg dengki tol la. dok hasut2 bos. sampai kakak A kena marah2. "- cipanzi glerk mulut dia.

budak c :" eh dorang mmg cam 2 la. mmg kiteorang sume kat cni bek2 macm 2, xbaik la cakp akk 2 cam2. dia baik la ngan semua orang kat cni"  -sejuk ckit ati aku

minah: " ye la da dia dok pandang2 kedai n cakp2 mesti la dia hasut 2. bos marah2 kak A lepas 2.kak A cite cam 2" - kak A ni pun same. suke cakp mepek2 bawak mulut . mmg nak hantuk kepala mereka ber2 ni jadikn 1.

buDAK C: " Kak A 2 mmg selalu kena marah ngan bos dia la. bos dia mmg macam 2. selalu marah2. bkn sebb kakak 2"


pergh watpe la aku nak hasut bos?ingt aku xdak keje ke? baik aku g makn marry brown dari aku hasut bos. bos dia 2 mmg bile jumpe marah je kejenyer. mmg macam 2. baran. jadik xtimbul la isu bile lepas dia cakp ngan aku dia kena mrah. mmg bos dia baran. slalu kena marah. bengong sungguh. 

elok jer budak C cite ngan aku pasal perbualan 2 dia datg n mintak nak pinjm selipar cantik aku. n berkata. " kak saya nak pinjm selipar akak. seliper ni sakit la kaki saya pakai". DIA CAKP SEOLAH2 XBERDOSA N CAKP KUAT2!!! sebb DIA BELIK KASUT KAT KEDAI BUDAK C 2. nak budak 2 dgr. kau pompuan kalo nak kasut sedap xsakit ko beli la kasut mahal2 ckit. ni kasut rm10 ko beli pastu ko komplain bnyk. cakp ngan orang kedai kasut macam dorang berdosa jual kasut sakit cam2 kaat ko. da la ko masa nak beli 2 3 kali tukar kasut. siap cakp kat auntie kedai kasut kalo xnak bagi tukar saya buang jer. mana manner dia g? buat malu jer.. 3 kali try kasut xberkenan da tukar lagik komplain. walawehhhhhhh.. demand tinggi duit xnak tinggi susah la. aku bkn hina sape2 beli kasut arge rm10 k. aku pun belik gak. tapi xdak la macam pompuan bujet bagus n gempak ni. n paling penting aku lupa nak cakp. DIA GEMUKKKKK gakkkkkkk. kalo cakp ngan aku mmg kena la. ko 2 pun gmuk. kecoh. bujet badan macam era fazira ke? wah again mulut ko ili.

selepas itu aku g la tanya akak A ni. cakp2 ngan dia. bla bla bla. aku tanya la bos ada cakp pape ke pasal ili? dia cakp macam suara tiinggi. dia cakp bos cakp ili boleh je dapt sales tinggi. nape akak xley?dia bengang la kot bos cok compare aku ngan dia. bos ni pun satu g compare wat pe? aku lak yang masuk dikata hasut bos. hampagas tol. tapi kalo tgk sales pun mmg kalo aku jual tinggi ckit dari dia jual kalo ari biasa sekalipun. cume bos xpatot la cakp cam 2.. haih masalah2. aku lak jadikmngsa keadaan. kalau cam ni la macam mana la aku nak idup keje kat ecnsave ni? dengan adanyer pembawa mulut n pompuan mulut longkang 2 mmg punah la idup aku . entah kat siapa lak dia canang2 cite pasal aku. aku buat keje ikhlas. cari rezeki. nak tanggung idup aku yang da macam agk papa ni. jadik jangan la nak rosakn periuk aku ni. kau nak rosak. rosakkn periuk ko jer.

tadi auntie da tanya2 aku sabtu ni lapang x. da beberapakali dia tanya aku menda ni. nak suh prt time. aku cakp la auntie kalo u nak carik orang lain pun xpe. u cari la. saya xkesah. sebb aku takut dia xdak pekerja lak kalo nak tunggu keputusan aku. sebb mak aku nak balik kampung jumaat ni.. aku nak duit . i need money badly. nmpk macam aku desperate sangt nak duitkan? yes i m. aku xnak mintak mak bapa aku duit. so aku kena usha lebih carik duit tok tanggung apa aku nak. apa auntie jawab bile aku cakp cam2? dia jawab. " i xmau orang lain. i mau u. u xdak xdak orang keje"(lebih kurang la ayt 2).. AKU TERBANGGA JAP. hahahahahhahahahaha.. sejuk ati aku. hahahahahaha

paling best ah duduk ecnsave ni bile ko baik dgn most bos kat kedai2 ni n ko tolong dorang.. mmg terbaik. dorang belanja ko makan. dorang bagi barang kat ko less lebih. macam2 la. n tadik. aku nak cuci la silver aku kat kedai depan gamogen ni. patot arge rm3. tapi aku mintk rm2. dia bagi jer. tapi suh diam2. alih2 aku nak bayo dia kata xpayah bayar laaaaaa.. u tgk kedai i tadi. perghhhhhhhhhhhhhhh jimat siot.. pastu alng2 aku suh la dia cuci gelang silver ke 2 aku ni. sebb aku cakp tadik. nnti i cuci lagik satu ni i bayar k. dia cakp xpayah lagi. segan glerk. dia niaga kot. aku hulur ah gak rm2. dia xbagi. da pakse dia amek rm1 jer. huhuhu. alhamdulillah rezeki2.

bersinar x nyah? hahahaha

pastu ko buat dapur cafe kat ecnsave ni macam dapur ko sendiri. mmg dulu aku keje kat ecnsave ni mesti aku je kena mintak pinjam barang. nak pinjm pisau potong buah la. nak pinggan la. mmg aku jadik mngsa. n dorang akn ckp. kak ili kan baik ngan orang cafe.. xpasall. huhuhuhu.. jangan la dapinjam barang orang ko xreti2 nak basuh. mmg kena la pandangan dan panahan mata dari orang cafe. huhuhu.. 

k la. setakt ni jer cite aku pasal prm 4 n 5 ni. kalo aku teringt lagi aku edit lagik =)

PRN= when needed

sape xsuke aku buat post ni sile xyah baca. sebb masa aku tulis ni mmg ak bengang ngan pompuan 2. 



Thursday, 29 September 2011

i miss u ecnsave~

semalm saya menidurkan diri d gombak. pergh aku sekarang mmg suker glerk la pakai pc mak aku kat gombak 2. mmg best abes. batang kali  ni xdak pc. gombak je ada. nnti bile aku da dewasa aku nak beli pc la. laptop aku yang comel kan tgh xelok2 lagi ni. nnti boleh la beli pc. angan2 aku mmg tinggi nak mapuh. tapi tgk la nnti. mesti xbelinyer hahahahha. da tau perangai sendiri. sayang wang. bnyk benda lagik nak beli k. =)

da 3 ari aku ngidam nak makn papa john. still xdapt2 lagi. sedih ati wa. bile nak makn ni? huhuhu

point utama aku nak cite arini adalh mengenai ecnsave. aku rindu sangt2 kat ecnsave weih.. i miss u so much. xtau nape tapi itu la hakikat. balik dari gmbk 8.30malam terus memecutkan kete ke ecnsave berjumpa ngan kawan2 dan sahabt handai.macam lama sangtkn aku x g ecnsave 2.. sampaikan bnyk glerk gossip baru masuk. muahahahha..glerk la gossip2 mendatg ni. macam2 hal.. kedai tudung patot amek la pekerja pakai tudungkan? tapi? pekerjanyer da la xpakai tudung. seksi meksi lak 2. nauzubillah. moga aku xjadik cam 2 (pergh aku ni bujet badan molek ke nak seksi meksi ni?) hahahaha

gosip lain? orang gado la plakkkkkkkkk. bnyk cite la makcik2 jaga kedai kat ecnsave ni. act la macam orang dewasa ckit. ni x nak main gado2 macm budak2 kecik. masing2 ada rezeki tersendiri. jgn la nak cibuk. susah gak kalo ada makcik kepoh kat ecnsave 2 yang suke jaja cite. rasa nak lempang kiri kanan. tapi nasib la ko lagi tua. hormat 2. haih

lain2? em aapa lagik . cite orang mengatal la. hailah.  nafsu mmg susah nak dikawal oleh manusia. jadi pk pk kan lah cara mengawalnyer. kalau kau berlandas kan islam kau tahu macam mna. jangan main2 ngan suami orang nnti ko yang tebakar sendiri. moga dijauhkan . amin...

aku melakukan sesi lawatan secara berperingkt2 ke semua kedai d ecnsave. aku g la ke kedai kasut aku keje ritu. aku nak cari la menda tinggi2 tok konvoo ni.. aku jumpe 1. comel k!... arge pun quite ok. nak beli ke x nak beli ke x. kalo eck lusa tulat aku datg n kasut 2 ada maknenyer mmg rezeki aku la kan? nak beli ke xnak ek? eh betol ke kasut ni 1.5 inch? kasut ni boleh pakai ke? xpe ke ada lobang kat depan 2? kalo nak carik tutup semua. jawabnyer dapt kasut hitam jer la. huhuhuhuhu

comel =)


jalan2 lagi di ecnsave n dok lawat kedai gamogen lak. akk gamogen mintak pone no aku. muahahaha.. nak suh part time sabtu ahd ni. malas nyer nak part time sabtu ahd... tapi aku perlukan wang. mana nak dapt wang ma? ini je la caranyer... eck pagi bangun nak tnaya mak ada hal x sabtu ahd ni, kalo xdak mmg aku g keje la. dapt gak aku wang. ari2 akak kedai asam ada tnya 1 oct free x? aku dgn yakin cakp. "oh da nak kje da 2. sebb satu ahd mmg xrajin la saya.. "tapi sekarang tetibe nak keje kedai gamogen? mmg kena bahan gosip la ngan akk 2. malas tol orang y suke gossip2 ni. huhuhu

pengakhiran : bile lagi nak melwat ecnsave ni ek? dalm masa 3 hari dari sekarang! kedai rm2 pun aku da lama x lawat. eck ley kot?

Wednesday, 28 September 2011

8288 ~

aku ngah pk somethin yang sangt2 xtau nak buat ke x... mukadimah: antara aku dan 8288 apa hubungannyer?aku lahir tarikh 2 la =)


baru beli form sticker. 2 batak tampal semua tempat hahahaha

ikut horoscope china 8 february 1988 termasuk dalm dragon punyer taun.

naga ngah marah!

cakp pasal naga. aku suke baca dragonball. bnyk gak komik dia aku daaaaaaaaaaaaaa collect.

tarikh ni gak tunku abdul rahman putra al haj lahir. tapi tentulah bukan 1988 kan? hehe

kat fakulti farmasi uitm aku ada seorang kembar yang lahir tarikh same ngan aku ni. tapi aku xtanya la plak kul bape dia lahir. aku lahir pukul bape pun aku xingt. xperlu ingatkan? hihhi
yang pakai topi 2 la =)
ok balik pada tajuk asal.. something yang aku dok pk pk adalh berkaitan 8.2.88.. aku nak beli no pone baru.. semsetinyer lah yang ada ujung 8288.. masalh aku sekarang perlu ke ek aku beli no 2?aku da ada 2 no da. 1 celcom satu maxis. xkan aku nk tambah lagi satu no? nyusahkn aku jer dok nak kena topup sampai 3 no. nak terminate 2 no yang lain? sayang weih. youth club n u pax 2. murah kalo nak pone n mesej. satu tarikh abes 2014 satu lagi tarikh abes 2013.. lambt lagi 2. mmg xkan terminate no before 2 la huhu.. da jumpe 2 no yang cantik ada 8288 . mmg minat ah. tapi arge mahal lak. mana mau dapt wang? bnyk lagi priority . huhu. kesimpulannyer: wajar ke aku beli no baru? kalo xsekarang mayb masa depan?

secnd. perlu ke aku beli plat kete no 8288? aku dapt rasakn kemahalan no 2. entah bape ribu la gamaknyer. cibuk pk no plat kete. ketenyer xdak pun nak dibeli. kerja pun xdapt lagi. penat la nak tunggu keje ni. rasa nak tampo2 keje ni. sekali dapt sabah sarawak? mmg xdak arapn la aku nak depat kete pun. muahahhaha
so aku akhiri 8288 dengan say bye2 =)


aku ni pelupa~

macam mana aku ley jadik pelupa ni? emm sebb aku makan epal masam ke? nasib bek la aku dalam percutian belaja. kalo x? abes la. bape la gamaknyer pointer aku dapt. huhu

macam mana aku ley lupe nama "serai"? wat malu malaysia jer weih. da la naik teksi yang macam da nak tercabut. aku pun suruh la pakcik 2 benti kat umah ada "pandan".. tersengguk2 pakcik 2 brek. ye lah nak cari rumah ada pandan kan? hahahahha.. pastu akay pun cakp" weih serai la".. damn malu glerk ngan pakcik 2. aku LUPE nama menda 2 serai. padahal baru amek minggu lepas.. abes pakcik 2 gelakkn aku. dia kata "xpe dik. cube lagi taun depan".. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa malu ko nyah..

serai pandan daun kesum =0

ari 2 kat umah zati aku baru la col kementerian kesihatan mas (kkm).. n aku nak cakp ngan zati  terus apa orang kkm cakp. n aku lupe!!!! otak aku jadik blur nak mampus. kena pikir ayt nak gne.. pk pk lamae ckit baru ingt. susah susah la cam ni.. asek nak luper jer. apakah masalh aku sebenrye ni? brain problem? neuron problem? walawehhhh

pasal jalan? xyah cakp laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. sepanjang aku duduk kat uitm shah alam 2 tiap mingu balik umah kot. tapi aku xingt lansung jalan nak balik umah. mmg akan sesat la kirenyer aku bawak kete sorang2. napekah aku jadik cam ni? help me help me..

tapi bile aku dok pk pk balik aku rasa aku tau jawapannyer.. sebb aku da "TUA" . aku da nak 24 taun da weih. da ley ada nak 4 5 da kalo ikut gatal. hahahhaha.

tomey x??
lagi satu maybe aku kena sucikan ati aku. sucikan minda aku. sucikan jiwa aku. baru aku jadik xpelupakan? =0

Tuesday, 27 September 2011

sweet itu apa?

ada seorang kawan aku ni. dia baik. tapi cibuk cakp diri jahat. jahat la kot?aku rasa dia ada masalh bezakan nakal n jahat la  hahaha. apa y menarik tentang dia? ada sorang awek ni cakp dia  "seseorang yang sweet" hahahahahaha..

awak manis la ! =p
apa maksud sweet bagi sorang pompuan tok laki yer? ada sape2 ley roger aku?
for me sweet 2 bile:-
1. ko bagi dia something yang dia x expect lansung ko akn bagi kat dia. ko akn nmpk sangt sweet
2. ko caring n ambil berat pasal dia
3. ko sanggup temankan dia balik umah ke walau macam xpayh teman pun xpe
4. ko jumpe mak ayh dia
5. ko seseorang y romantik
6. ko sentiasa ada d cc dia
7. ko muncul bile dia sangt2 perlukn ko


bnyk lagi sebenarnyer boleh termasuk  dalam kalangan sweet ni. tapi jenuh la kan aku nak pk. hahaha.. aku xtau nak tulis pe sebenrnyer ni. tu pasal aku cibuk pk apa maksud sweet ni. hahha..

bagi aku laki sweet ni = laki mulut manis. cume laki sweet ni perlakuan dia manis. mulut dia xtentu lagi manis ke x. even dia xhensem ke even dia ni xmacho ke even dia giant ke tapi dia sweet. so perempuan mmg senang tertarik kat dia. itu apa aku pk. kadang2 dia xpk menda 2 sweet pun. dia juz buat. cume apabile orang nampk n rasa orang cakp la sweetorang mudah sangt salh interprate apa orang sweet ni buat. dia buat saje2 tapi orang ckap dia ada hati kat orang 2. tapi mayb gak kan dia ada hati? sape tau? =) hahahaha

comel nyer gule2 ni. macam obatkan?

laki ni ngan aku bnyk gak la persamaan. 2 pasal ley jadik kawan kot. kami ada chemistry? mayb? aku xtau. experimn aku xbes lagi untuk buat conclusion. hahahaha. n paling penting dia bkn scandal aku. kang awek dia tau dia marah. mau  dia terjah aku. tapi aku kisah ke? aku terjah balik. ilikn bijak? hahahahah

ini sajelah cite aku pasal sweet. harap anda akan sweet sentiasa teman. =)

moga anda sweet2 sentiasa =)
sweet2 gak tapi jangan jadi se SWEET gule2 ni. sweet yang xbagus. seksi meksi bagai hahaa

gule2 sweet sangt ke ko? =p

Friday, 23 September 2011

journey 2 d south PART 2

HARI KE 3

bangun pagi tok solat, charge laptop akay n anpne aku. kemudian tido balik. hihihihi.. bangun2 da bau cheese cake. patot cheese cake 2 buat ngan zati. tapi xbangunkn cam mana nak buat? bangun2 da kena kelentong ngan mereka. dorang cakp kul12 tengahari. apakah? arini kan nak belik. patot mana ley bangun lambt. beria la pun aku mengelabh. upenyer baru kul 9. hehee.  kejam mereka kejam. aku kena cakp good bye 2 rumah zati. having kenangan yang terindah d rumah zati n melawat bandaraya melaka y lama gak la aku xlwwat untk tangkp gambo. last aku rasa umo aku 5 6 taun xsilap. hehehe.. oh lupe. sangt2 berterima kasih kepada mak n ayh zati y sangt sporting n bek!!! thankzx sangt2 =)

bye2 umah zati
 oh lupe aku telah mengambil novel zati. zati bagi. novel baru2 lak 2. mmg terbaik la. aku blum baca huhihihihihilepas 2 g umah wan zati. dekat kampung batang nyamor. betol ke? lebih kurang mintak halal =p. umah ni umah traditional la. xgne paku k. gne pesak jer. betol ke pesak? betol la 2. semua dalm umah ni bnyk yang traditional2 la. bnyk gak tangkp gambo kat ctu.

 \
lepas 2 ternmpk la pulak cik buah buahan ni. ada macam 2pokok wooooo. terharu tgk. matakucing 2 . kesayngn aku. patotnyer aku kena datg umah zati masa pokok berbuah dak? hihi. tapi xpe buah xdak pu kami enjoy gak pe? hehehe


 kemudian zati melakukan pematahan semula ke rumh. untuk amek gambo rumah lak. tadi lupe nak mek. cantik kn umh zati ni? nmpk macam rumah ni rumah batu tapi bkn. hihhi
 lepas 2 kami g lak ke senawang. mkn2 di restoren penang apa ntah. mak zati kata sedap. try ah nak makn. ok la. sedap. aku minum red detox . naseb bek aku xterlawas2. hahaha. pelik gak. kat umah zati pert aku hebat melawas. mana xnyer. pisang da dikira wajib da. + miinum kiwi epal lagik. mmg terbaik la. hehe

 sampai di ktm senawang kami diberitahu bahawa train rosak. so kena g seremban. uwaaaaaaaaaaaa. xsuke susahkn orangg. xpasal zati kena hanto ke serembn lak.huhuhu. thankzx n sori zati.. huhuhu


 dalm train punyer la aku bosan. n then ternmpk pantulan matahari lak. inilah hasilnyer. menda 2 sentiasa bergerak2 ikut pancaran matahri. smart kan? suker =)
 ni la barang2 y aku belik dari melaka. hehehe. sape mau? ok xdak pape untuk anda. sebb saya kayappp dan kayappppp dan kayapppppp. t
perjalanan naik ktm aku sangt2 panjang arini. terasa glerk jauhnyer. 25stesen 3jam. glerk kan? balik umah mmg terkulai la. tapi masak kena gak .. heheeh
ok sudahlah sampai d cni saje tuk kali ni. im heppi n heppi n heppi sangt .. jumpe lagi d lain masa kenkawan