Sunday, 28 July 2013

kerana budi..............................

25.8 ni birthday budak 2. ha nak bagi  hadiah pe kat dia? da la tengah bulan. mana nak dapt riban2 beli hadiah. lepas 2 da la raya lagi la kering kontang. grrrr. cara anda menunjuk kn sayang dan penghargaan anda untuk dia bkn dengan hadiah yang mahal2. as long as kite ucap hepi birthday atau semoleknya bagi hadiah alrite la 2. 2 da menunjukkn kite sayang dan hargai dia wat? tapi ni la masalahnye. dia da bagi aku laptop. jadi wajarlah kirenya aku bagi mahal2 dak? tapi 2 la. eh bnyk sangt lak tapikan? " kerana budi aku jatuh hati" tapi kalo aku bkn kerana budi aku jatuh hati. "kerana budi aku penin pale"

bile ili jadi ________ pulak

series. aku da penat

kambing itam sekor ni kena jadik wakil pengurusan iso lak?
ingt senang ke keje 2? da la aku ni baru lagi. nak kena urus urusan hospital n kena deal ngan orang yang lebih tua dari aku macm sister n bla bla bla. itu bkn keje senang. susah orang nak respect aku cam 2 seebb aku masih muda dan baru pun keje. alih2 jadi wakil pengurusan iso. haih.cam mana orang nak dengar  apa yang aku minta orang buat? grrrrr. kenapa la jadik begini. kenapa la??? grrr.

apa yang aku ada ni pun aku xsempt nak terokai lagi. ate cam mana? grrs stress glerk pk menda ni. kenapa pengarah nak sebut nama aku? wuuu wuu. padahal ada 2 orang lagi yang berkaliber dan sangt bersemngt untuk iso ni. huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. i dont like dis feeling. huuuuuuuuuuuuuuuuu. asek terpk pk jer. cam mana?

fenin. jom tido. grrr..

sekian time kasih

Friday, 19 July 2013

ili rimas

kadang kadang aku xberapa paham apa masalh orang ngan aku. semua benda aku buat salah. semua xbetul. jadi yang mana 1 betul? memang dalm idup ni aku ni buat benda salah jer kot. xpenah buat benda betol.

tapi aku tau. aku sedar. aku mmg xsensetip ngan perasaan orang. sebb aku bkn jenis orang yang akan pujuk2. yang akan mendgr dengan sepenuh hati, yang akan mendgr kata orang. plezx. lemas rimas. xtau nak cakp cam mana. tapi aku xsuke benda ni. aku nak hidup aman damai. 2 pasal dalm idup aku aku xdak kawan baik yang betul2 nak kepit watsoever macam kebnykan pompuan lain. kawan aku ngan aku kami stick tapi kami xkepit. yang mana da mula berubah 2 apa nak dikata? masing2 ada komitmen. tapi still gak berhubung.

sekati aku la apa aku nak buat. aku bukan senang nak kawal. jd aku akan buat ikut suka ati jiwa raga aku.
2 pasal orang cakp aku selalu cakp tanpa berpk. samapai kadang2 mengundang kecederaan di hati orang. aku mengaku mmg ada buat macam 2.. tapi kadang2 aku xtahan gak ngan orang2 ni 2 mulut aku lepas jer. kadang2 aku main2. tapi orang anggap benda 2 betol2. ok maknanya aku salah dalm main2 .

ok kalau xmengaku salah n cakp sorri so nak buat apa? nak buat apa kalau kau da buat salah? ko tgk jer? biar jer? xyah cakp maaf? nnti kata aku macam2 lak. ah manusia. semua xbetol pada pandangan. bile ntah nak betul. bosan.

kenapa aku jadi cam ni? sebb aku da start rimas. grrrrr

sekian terima kasih

dari hati,
ili nadirah saidon.