Wednesday, 24 December 2014

20hb dan harimau malaya. aummmm

Tanggal 20 disember2014 hari y penuh dgn  perancangan y pelbagai.

Bermula dgn bangun pagi gosok gg dikejutkan oleh kakak kepoh y tido umah aku. Omo. Bising kak linda kejot aku mcm dia kejot lembu. Haaha. Kena pakse sarapan kat luar. Fine. Da lmbt nak g knduri yana. Bujet knduri yana makan2 kul11. Upenya kul 11.30 baru mulaaa. Sang lelaki datang. Sang?pon boleh la. Haha.



Kat umah yana kami makan kambing golekkk. Embekkkkkk. Itula bunyi kambingnya. Hii. Kemudian bnyk lagi la kami makan. Da puas tgkp gmbo pg ke umah najihah. Ok dia g tkr persalinan. Mmg xsempt la kan nak tgkp gmbo ngan dia. So kami pon dpt tngkp gambo ngan pengapet jala. Hahaha
C najwa c tutup mata pengapitnya. Haha. Y blkg 2 gambo hubby najihah muka diptg haha.
Nk dijadikan cite. Aku Nak p stadium ptg 2. Yezzaaa. Semngt harimau malaya.sudah bangkittt. Bawak kete merempit mcm era fazira. Sampai sungai bulh tkr persalinan kuning demi mu harimau malaya. Lepas 2 beli mknn nak bawak dlm stadium. Then pecot lagi nak ke sungai besi amek kezen. Sekali kezen aku ckp xdpt g sg besi sbb ujan lebat. So aku kena amek kat kajang lak. Jauh gak kajang 2.
 Umpama kau patah balik nak g stadium xsilap aku. Tp apa nak buat. Jam da pukul bp da. Kauntr tiket katanya totop kul6. Huhu.mula la gelabah risau xsempt amek tikt. Huhu. Ha pasal tiket. Aku da bgn pagi g beli online. Patot farid g amek tiket. Aleh2 dia bz xdpt amek. Grrr. Padahal ila dr isnin sampai kamis dok ulang alik stadium. Da la email tiket hilang. Nasib bek farid ingtkan utk amek.kalau x x bertiket la temannn.kena la g email web jual tikt ni.Huhu. Nak dijadikan cite la 2
 Mcm2 halangan nak tgk bola. Da amek ila g la ke lrt. Nak naik ke bukit jalil. Parking lakk masalah kat tbs. Full ok. Trun2 eh mcm boleh prking je sau tmpt ni. Aku pon parkng angkt kasut n jalan la.menuju ke lrt. Setengah jalan pacik polis tanya nak g mana. N dia tanya gak kete letk mana. Grr. Dia ckp xley ltk situ. Aku da la nak terkucil.. buat hal betol laaaa. Tp amek jugak lak kete. Parkg la tmpt polis bntuan ckp td. Da letk kete cr tndas. Kuar tndas brg teringt somethg dlm kete. Ohh mennn. Kete jauhhh. Kena la pulak patah balik. Huu. Xpa la. Masa 2 da pukul 5. 30 gamaknya.tunggu lrt dgn bnyk nyer manusia. Berhimpit2 masuk lrt. Hampir2 tinggalkan kezen aku memandgkan dia xley masuk. Tp ats sebb kebijaksanaan dia alih2 boleh masuk lrt 2. Alhamdulillahhh. 

Oh kat semua kawasan lrt ni sampai stadium line dem teruk. Dahsyt sangt. Line aku ok la gak. Sepupu aku mmg teruk xdpt line dia. So handpne akulah y menjadi tmpt perhubungan komunikasi kami. Hii. Da sampai stesen bukit jalil hujannnnn. Hujan y turunn bagaikan mutiaraa. Cr la kawan kezen aku y sedg sibuk beratur nak redeem tiket tok kami. Trjumpa kawan kezen aku. Ok dia blnja selempang malaysia. Yeyay jimatt. Time kasih yaaa. Hihi. Trskan pencarian. Ila dgn handpne aku berlari2 anak cr kawan dia. Tpkan aku rasa dia da trlepas  . Aku xley nak jerit. Da nak pengsan kejar dia. Haha. Dia bujet kalau g sana cept2 ic aku xda xda guna gak. Haha. Sabo jerla nyah.laki kawan dia mcm bad mood la. Yerla nak amek tiket kena bertr tunggu n bla bla bla. Dpt tiket ada satu lagi masalh. Where is faridddd? Sapa farid? Kezen ke 2. Kmon. Masalah. Line da la prob.argh alih2 col dia dia ckp dia da masuk.ada tiket lebih. Kawan dia xjadi follow. Omoo. Xke ko sakit ati?kunun2 sakit la. Hahaha. Xpe idup mesti diterskan. Pg la kmi ke pintu ijau utk masuk stadium. Alih2 payung ngan air aku kenam rampas. Huu sedihnyaaa. Mskdlm tetibe nampk farid. Okkk. Tngkp gmbo dluu



Masa gol pertamaa kami melonjak bagai nak gile. Kedua ketiga juga. Sampai tersepak org dpn. Terhantuk org blkng. Glerk bes upeya tgk bola kat stadium. Unik perasaan ini. Ok poyo hahha. Tp 10 minit terakhir membawa kekecewaan pada squad malaysia. Tp kami pasrah sebb mmg itu la pon kebiasaannya. Cume dis timw kite berjaya 3 gollll. Yihaa. Apapun tabik spring sama ultra malaya.  video
Berjaya bangkitkan semangt semuaaa. Sampai ke akhir kami tunggu. Masa nak balik gilo sesak keadaan.mmg lautan  manusia y xnmpk papee. Tiket pon xbeli 

lagi lak 
 Mmg penat la. Huu. Beli tiket express push2 masuk dlm ramai2. Gate lrt da nak totop. Penyokong tegar marah. Tarik balik gate 2. Nak g naik train kunun2 la g sri ptaling dlu dgn harapan boleh naik tanpa sesak. Tp hampa. Tetap sesak. Dahsyt glerk kot dlm train. Mcm dlm tin sardin je dah. Huhu.  Apapun kenangannn. Malam 2 aku balik gak umah kak nora. Sampai kul 1pagi gamaknya. Esk 2 kami sekeluarga makan di seoul garden ijam belnje.


N Rezeki2 hii.lepas 2 ajak mak g big bad wolf. Xbnyk sngt buku menarik. Huhu. Tp beli gak la
Ingt nak balik slim terus malam 2. Tp mcm xsempat. Esk pagiya brtlk 6 pgi ke teluk intan. Nasib baik mata ni baik xbuat hal ngantuk dlm perjalann. Ok da ngantuk. Itu sahajaa.byeeee

meluat

Aku nak luahkan perasaan. Kalao aku letk kat fb nnti org ramai bc lak. Jadi kat cni da tentu xdak org baca. Ini langkah paling baik. Xkan nak tulis dlm dairi? Dairi pon xdak. Hahaha. 

Emo emo marah org. Nak marah org lain xpe gak. Ni aku y kena. Bosan. Fedup pon ada. Sampai bila aku ley bertahan?
kuat speculate pastu kata aku y kuat speculate. Padahal diri sendiri. Balik2 aku mintak maaf. Ini ke kawan? Puih. 

Kawan bg aku kau ckp relax2 sudah. Xley nak gelak2 . Xley nak ckp berbasi2. 2 apa? Bkn kawan 2. Xsempoi. Aku xmengharapkan kau jadi kawan macam apa aku nak. Tp sekurg2nya jgn wat macm aku xberharga dan sakitkan ati aku. Lagi sekali puih. 

Sakit lak hati kite. Ingt kite kayu ke. Tadah je semua air liur dia keluar. Buat pekak je kalau dgr burung patuk kayu 2. Jadi apa kena mengena ya cik ili? Ah lantak la. 

Xnak dgr aku ckp blah. Xyah nak mengungkit2. Buat rasa menyampah. Aku xkisah la.kau terbuang ke anak terbiar ke yatim piatu ke kalau kau ok aku ok ja. 

Argh lama sikit aku ley psy gamaknya. Ngan kat kerja macm 2. Ngan kehidupn mcm ni. Grrr

Sekian terima kasih. 

Saturday, 14 June 2014

Allah bagi cuti rehat

assalamualaikummm.

hai pekabo semuaa. dgn menggunakn kuasa sebelah tgn mka aku mnulis ini blog. knpe sebelh tgn? sebb tgn kiri aku berbalut ni ha. bru lpas buang ganglion. aku rasa nnti tgn knan aku msti timbul muscle ketul2 sebb asek guna dia jer. hahahah.

ari2 aku g daycare kul9.30pgi. aleh2 6.30 bru settle semua. lmbt glerk menunggu.smpai mkn tengharri dpt. ptg pon dpt.huhu. bnyk kes katanyaa. huhu. jenuh aku menunggu. trkjt kne tkr bju ot. ingt xpyh tkr n buat kat daycre jer. upnyaa msuk ot.
mcm pakai kain batik.

mknn tenghrii

mknn ptg

aku mc sampai 6/7/14. kenapa dctr bagi aku cuti lama sangt? aku pun xsure. mayybe sebb tgn kot. ataupn smethng wrong psl tgn aku ke ms dia wat surgery 2? berdebr2 gak. so mereka 2 di luar sana y aku tau pertikai bnda ni u are not dctr. msti ada sebb dctr bg cm2. seumur hidup aku bertgs di hosp slim river selma hmpir 3taun ,  dis is my first time ambil mc. huhu. jgn pertikai seolah2 dctr 2 kena  provok ngan aku suh bg cuti bnyk2. xdk mknenya



ada y ckp mcm siht jer. mmg nmpk mcm siht. sebb aku gune sebelh tgn jer. seblh lgi aku xkasik keje. klo kasi keja sakitlh tgn 2. keja di opd memerlukn penggunaan 2 tgn . lain la kalo aku ni kerja g mesyuart jer. xbuat bnda lain. haha. skrg tgn kiri aku da bengkak. grr



apapun mc ke x mc buat kje tetp buatt di rmh. apa y urgentla. trpksee. kasik lngsai smua bru ley rehat. ;)

itu saja. tqqqq

Monday, 28 April 2014

cameron highland dengan mereka

Banyak tempat yang da p. xsempat nak update. Meh update sikit. Pada 21 februari 2014 kiteorang y gilo2 ni wat perancangan nak p Cameron. Beberapa hari sebelum 2 da rancang sebnrnye.tp xtau jadi ke x.  Perancangan adalah aku yana pija yusri mubin ngan aiman g sane la. Tapi naik satu kete. Aiman naik motor beso dia. Vrooomm voomm. Itu ada lah perancangan semata2. N Bagi aku kalau kau rasa kau nak g bergumbira ngan membo2  go on.kalo ko rasa juz nak ambik hati kawan n ugut2 cakp kalau ni aku xp. Kalau ni aku x p maka xyah pla. Xluak pun x pg dak??

On 21/2/14  aku g bertandang dan tido umah yana kerana perancangan sekali lagi kata nak bertolk pagi2 buta. Cian yana kena kuar sorang2 aku pun tido ler umah yana. Tapi malam 2 yana g la ajak yus n aiman makan kot. Myb dorang punx tau aku ada kat tanjung malim. Kebetuln yus ngn aiman ada kat tanjung malim. Xingt la pulak dia buat pe. Gunting rambut ke? Eh lantak la . xpenting. Y penting cite seterusnya.
Lalu lepas solat yana janji nak jumpe mereka kat kedai sate. Fine, g la. Makan2 satu  kejadian telah pun berlaku dan menyebabkan perancangan jadik tonggang terbalik. Fine. Orang kata salah aku? Maka salah aku la dak? =)

Malam 2 aku pun  da penin kepala la. Aku ingt da xnak g dah. Mmg xnak g da ni. Nak nekad jer. Malas nak masam muka. Menyampah watsoeva. Tapi da berjnjikan? On saja. Esok pagi y kononnya nak g lepas subuh hilang entah ke mana. Kahkahkah. Aku pun bngun lambt. Kata nak tunggu mubin la watsoeva la.akhirnye kami pent tunggu mubin xdatg lalubertolak la kami ke slim river dan seterusnya umah pija. Mereka cube untuk bertanya jom naik satu kereta da la. Tapi xley gak sebb aiman pun naik kete. Sian aiman xdapt tangkap gambo ngan moto dia kat Cameron. Hahahaha

Cian pija menunggu lama. Maafkan kami pija. Haha. Sebelum naik ke Cameron kami singgah beli ubat dulu. Bkn apa. Aku riso 2orang ni muntah lak naik Cameron. Biasalah aku bawak kete kan macam era fazira. Haaha. Kami naik ikut tapah.  Tapah jalan nya mmg bengkak bengok. Selama ni aku pg Cameron orang jer bawak kete. Kali ni akulak bawak kete. Yahuu. Nak bg pija bawak kete dia xberani. Biar aku jer bawak. Kehkeh. Walau aku bawak teruk tapi biarlah aku bawak. Hahah.

menyinggah kami di lata iskandar seketika.

nak lempang? silakan. haha
3 secantik

tgk orang

Kami main tangkp2 gambo2. Kching kcing. Lepas 2 naik lagi kami ke ats. Pija da penin kepala da duk belakang. Dok pegang pemegang dalm kete jer aku tgk. Cian lak. Aku pun bawak kete perlahan2. Tapi masih xmampu menyebabkan pija sihat. Hihi. Orang kata kaloxnak bagi penin. Bawak kete perlahan2. Plus jgn ikut jalannye bengkak bengkok tapi kena terus cikit . makan jalan sikit.  Tapi aku xnak karang makan jalan orang sebelah jalan lainmakan aku. Huhu. Nauzubillaahhh

Alrite lepas 2 kami pun naik ler sampai ler di tanah rata kumpulan kereta en mubin kononnya da sampai brincang. Padahal dorang bertolak lagi lambt dari kami. Hahaha. Kiteorang lambt sangt ke? Idok ler teman tau. Bila kami sampai brincang dok ler col depa Tanya kat mana.upenya bkn betol2 sampai brincang pon. Buat habeh boreh den jo bawak kete laju2. Dalm perjalanan naik ats da nak dekat sampai tu. Kami bukak tingkap merasai kesejukan Cameron dan menjert2 macam gilo. Tapi xgilo ok.

Pastu kami ber6 dipertemukan dan menghala ke kedai makan steamboat. Udara sejuk2 pekena steamboat lak 2 mmg terbaik la kan? Melantak la kami. Air strawberry apa 2 yang sedap? Alamk  xingt la pulak. Tapi sedap la. Mubin sampai tambh 1 gelas lagi. Kami mereasa wafer eskem , scone la. N paling penting fries. Hahahha g naik Cameron makan fries? Macam xdak keje. Tapi bes waat. Hahahha. Masa ni aku xbnyk cakp kot. Aku biorkan orang bercakp sebb aku xnak silap cakp. Xbes la. Nak bercuti . nak silap cakplagi. Nak kena marah lagi. Nak bergado llagi. Itu semua xbes.  Jadi aku take it positif dan abaikan semua benda 2. Yang penting aku bergumbira ngan  membo2.

kami ber6

weehuu

Perjalanan diteruskan lagi. Ke mana? Eh sebnrnye apa purpose kami ke Cameron?? MAKAN. hahahha. Ok steamboat di kedai xtau nama da settle.
Then perjalanan diteruskan lagi ke? Ke ladang strawberry!!! Apa y ada di ladang strawberry. Eskem strawberry!! Air kopi strawberry? Yeke? Aku pun xsure. Kat cni aku rasa makannnya kurang sikit. Tapi ley diterima akal. Aimanla ni bersalah hahaha. Ok tiada siapa pesalah. Semua adalah pembetul. then singgh kat pasr xtau napa apa ntah. 
me n mubin

Pasr sayur2 buah2. Bunga. Ok aku mmg suke. Aku beli la jagunggg. Aku beli lak sayur2. Sayur2 kat Cameron series segar.aku beli cili dalm 2 minggu even lepas da balik medan cili 2 masih fresh. Xdak lembik2 pun. Huiyooo. arganya 8 peket rm10? Yeke? Lebih kurang la. Apa y aku suke kat cni adalah jagung mutiara dia. Sedapnya sebutr2 jagung masuk dalm mulut mengancam tol. tangan aku penuh dengan macam2. Tea entah bape kotak aku beli ntah. Bnyk rasanya. The y sedap aku suke the peach. Tapi ramai orang y xtau benda 2 n xsuke pon.

ili yana dan jagung

Lepas 2 kami pun meneruskan perjalan mencari masjid atau surau. Mak aih msjid dia bukit betolllll.nak park kete sempit pulak 2. Hmm redha jer la. Nak turun 2 dengankadar kecerunan melampau aku pun melakukan reverse penurunan. Gentar cikit. Tapi okla kot.

Perjalanan diteruskan menghala kebun teh . da nak dekat kul 6. Teh 2 rasanya cepat tutup. Kalo dapt p kat kebun the bahagian ats yang ley tangkp gambo ngan the 2 mmg cantik la. Best. Pemandangna menarik.tapi xpe. Kami makan lagi. Makn scone. Pastubeli air entah pape. Aku cube untuk menyapa bagi menjernihkan keadaan. Tapi orang xsudi aku pun malas la. Sempoi. Abaikan dan jgn pk.setelah tanfkp gmbo kami mengucapkan bye2kepada lelaki2 itu terutamanya mubinnnnnnnnnnnnn..
aiman havoc. pija? err err haha

hai malaysia

scones?

kami =) jgn la terpisah persahabatan kami ini hingga ke akhir hayat. amin

 Aku yana pija berbolak balik xtau nak balik ke nak tinggal citu. Kami xtau. Budak2 laki balik. Ada orang ada hal katanya.As usual aku la pembuat keputusan, kalo xbes aku dpandang sebelah mata. Kalo bes xkena pape. Alhmdulillah. Hahaha.  Main2 jer. Aku kenal da budak 2 orang 2. Mmg susah nak buat keputusan, so sebagai kakak y Berjaya aku buat keputusan la. Kami tido Cameron. Tapi mesti tido dekat dengan pasar malam brincang. Yeeehaaaa. Dapt g pasor malam. Yes!! Haha. Da lama aku ngidam nak g paso malam dia. Hahaha. Nak dapt parking masya Allah. Susah tol. Lebih 10 kali aku round kot. Akhirnya parking sisi jalan. huhu


Kami pun tido da di rainbow hotel. Betol ka? Entah betol la kot. Ok dan cantik biliknya. Malam 2 kami pun g jalan2. Budak ber2 ni diet keapa aku xtau. Tapi dorang mmg xbeli makanan bert pun. Aku jer beli. Aku beli nasi greng ayam. Series sedap. Masa ni berlambk2 orang jual stawberi murah2. Memandangkan aku xmint stawberi so aku xkisah pun la xbeli. Cume orang kat slim river jer la  menunggu. Hahah. Air kelapa laut menjadi pilihan. Siap ngan buah lagi. Tapi aku xreti makan hoi. Jadi xdak guna jugak. Huahua.
Tido ngan tenang. Aku la tenang, budak ber2 xtau la tenang x. kot2 aku berdengkor ke? Mana la orang tenang dak? Kot kot yer ili. Kahkah.

Paginya kami memilih untuk g ke big strawberry farm. Sebb aku sangt menyukai eskemnya.!! Sedap ok. Bkn takat 2. Pancake la scone la. Semua kami bedal. Eh ada ke scone? Macam xdak. Haha, xing, aku g parking kat bawah, da la penat nak naik ats bukit jalan kaki. Buat kena marah jer ngna budak ber2. Hahaa.
Perjalanan diteruskan ke ipoh. Ikut simpang pulai balik. Jalan y ni ok sikit. Tapi lambt lak rasanya masa berlalu. Huahua. Ipoh watpa? Perancangan semalm adalah nak tgk wayang. Aku xdak la nak tgk wayang pn. Perancangan jer. Jadikami xjadi la tgk wayang. Stok semua letih. Haha. G carik makanan . hmm makan apa ek masa ni? Hoh kami makan kat medan selera. Sebb sorang xnak makan itulah. Sorang xnak makan ini lah. Jadi pengakhiran medan selera. Weehuu.
nyami!!!

d marvelous!

salad bnyk!!

Singgahlak kami ke kellie castle. Seriously aku xpenah g cni. Jadi teringin la nak p. da alang2. Budak ber2 on jer, aku lagi la on. Aku bnyk tempat xpenh g. so kecian la budak ber2 ni. Terpkse g. hahaha.tangkap gambo kcing kcing sikit. Lepas 2 blah la. Nak masuk kellie cstle xla kot. Aku rsa dalam 2 xdak papepun.Tapikena bayo sampai bp  rm ntah. Same macma aku g rumah terbalik ari2. Byr rm10. Bila masuk tgk kete tgkumah dah kuar. Hehe

HAII


xdak keja ka ada keja ka

selfie? bosann

Odw balik slim kami nyinggah lagi, singgah mana lak kali ni? Utc!!! Utcc pusat trasnformasi anda. Yeke utc? Ke rtc? Yang dekat ipoh 2. Pun boleh nak g aku ni. Masuk mydin je pon padhal. Saje jer. Xnak balik awal kot gamknya masa 2. Haha. Dah 2 singgah  lak melantak capati. Melantak capati di chenderiang? Btol ke nama tmpt 2. Aku pun xsure. Tapi sedap k capati diaaaaaa. Menjilat jariiiii. Bungkus 2 3 ketol bawak balik umah . panaskan. Mmg terbaik dari ladanggggggg.


piezx yo!

muka poyo

Ok itu saje. Pastu pulang balik. Aku g race ngan pacik baru balik surau rasanya. Huhu. Maafkan saya pokcik. xberniat.

Sampai di situ saje ceritanya. byeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. lalalal


Friday, 25 April 2014

aura kejahatan

assalamualaikum dan salam sejahtera,

aku rasa aku ni ada aura kejahatan terlebih. kalau aku xbuat papapun aura kejahatan 2 boleh pengaruh orang. hmmm. aku pasti aku ada bnyk kekhilafan, ada bnyk kekurangan ada bnyk 2 pasal orang selalu xpuas ati ngan aku. orang selalu marah aku. tanpa aku tau apa penyebabnya. sampai kan ada yang marah2 , paling muka, orang tego pun xnak dgr cakp. macam 2 la. apalagi? bersabarlah. ini semua dunia. dunia fana. cuma aku ni kena muhasabah diri lagi gamaknya. mesti aku ada something y buat orang sakit ati ngan aku. hmm perlu disiasat. kalo x kenpa bnyk orang nak cari gado ngan aku dak? aku ada buat silap ni. hhhmm..

aku da arif dengan perangai buruk aku. aku da tau da. jelas nyata. dan aku accept benda 2 adalah kelemahan aku. aku xley nak ubah. tapi aku sentiasa mencuba untuk berubah.

masa dulu aku ada pergi kem kebajikan. . aku g 3 tempat berbeda. ke 2? aku pun xingt. so orang y p kem ni kebanyknnya mcm ada masalah akhlak. xkurang juga anak yatim piatu. so da cikgu tanya sapa nak p? mesti la aku nak p. dulu aku ske benda lasak2. ni. tapi sekrang aku xsuke sebb aku da gemuk. hahahaha. masuk x apa aku cakp 2? hahah.

ok so apa citer? masa kem 2, ada beberapa seklah luar dari gombak join. dia buat kat templer park rawang. bnyk la khemah2. kamipun setup laa kn. pastu ada bau rokokkkk. y budak agk baik2 sikit ni macma . hah bau rokok watsoeva. oh dorang sebelh 2 merokok kot. ini merujuk pada kawsan perkhemahan perempuan. lepas 2 bila ada perhimpunan kumpul ramai2 dorang fasi dok cakp ada orang isap rokok jgn isap rokok . bla bla bla dan sewaktu dengannya. aku macam oooo. aku tau la sapakan. tapi aku xdak la nak bagitau fesi 2. alih2 aku dgr cite tersebar cakp y aku dok bagitau fesi budak2 pompuan ni dok isap rokok. grrrrrrrr. sejak bile weih?  mana ada aku bagitau. entah sape2 yang ngadu aku lak kene. nampk permainan nya? aku ni mmg dibayangi oleh unsur dan aura kejahatan. benda aku xbuat pun orang cakp aku buat.

benda y sama berlaku gak pada aku sekrang. aku xpenah la hai nak cakp kat bos bla bla bla. kutuk2 kata dia ni xwat keje ke apa la. xdak pun aku jumpa bos beso 2. tapi orang macam aim aku kata aku cakp. grrrr. apa semua ni? tapi kalao ada aduan dari luar ke. apa ke yang brkaitan dengan opd aku kena mention la benda 2 dekat bos ats aku. ada sekali aku cakp pun aku juz cakp dia ni xsesuai ditempatkan di opd. mungkin tempat lain lebih sesuai. itu pun dikira mengadu kat bos ke? yer la da orang 2 nak masuk opd n then aku rasa xsesuai. so aku pun beritahu pendapat aku. bkn aku kutuk dia pon

oh dunia ini penuh kepalsuan oh mungkinkah tiada keikhlasan. apakah ini suatu pembalasan kusedar kebesaranmu TUHAN, 

kelakar tapi itu la hakikatnya.

dan aku mmg sibuk buat urusan sana sini. even aku da delegate keje aku sana sini pon tapi masih berlambk keje xsiap. grr. sori my dear floating prp, sambil korang buat sambil belaja. ini bukan kerja kerani okeh. abes aku dok buat benda 2 selama ni makanya aku kerani la gitu? haha. apa2 la. aku xkisah pun . asal semua bahagia aku bahagi. konon. haha. ok i m away for 1 week. kursus. kursus 2 ada pekse gak. alamak la jawabnya, malas nak menghadapi pekse. huhu. dulu kkursus good clinical practise pon ada test gak. huahua. nasib bek lepas.

oklah selamat malamsemua. semoga semua beroleh kebahagian di dunia wa akhirat. amin

Tuesday, 14 January 2014

cerita bnyk tp xda masa

Bnyk DA perjalanan aku y ptot kongsi to xdak masa. Tgk esok Lusa aku rajinkan Diri, mesti tulis nnti aku lupa kenangan. No pon aku rasa bnyk lagi xingt. APA da

penang perak v2

sambungan......

esoknya kami p lepak makan sarapn tepi kolam pastu tgk laut ckit2. Lama LA gal kami Kat CNI. Sambil memerhatikan kerenah manusia hehee.
Kawan aku 2 org dok cibuk tinjau budak2 kecik Mandi.konon2 Ada feeling keibuan ler 2, Ada abg y jaga glerk adik dia. Siap take turn sorg 2 Mandi kolam budak kecik.

Turun pntai

Smbil mkn tgk org Mandi kolam. 

Abg macho training
 DA siap berkemaskami g penang art street OK. Aku teringin g. X penah p. Batak jsp. Msalhnya depaa lk y tngkp gmbo bnyk. Sale y xpenah p sebnrnya. Confuse aku. Haha

Chehh




Depa suka gmbr no. Tgk LA sape tngkp da. Haha

Xnampk real sangt. Tp boleh la Dr xda haha
Lepas 2 kami g melantak Kat line clear. Aku xsuke nasi Putih so mmg bkn aku LA. Tp ramai org Kata sedp. Xkisah LA dak? Lain org pain lidah.
Petang 2 kami bertlk g manjung . yana Ada main futsal. Depa kata kenyang. Mana xnye bnyk glerk lot nasi kandar 2. Huhu.so 

malam ITU d Ritz hotel Manjung kami makan megi jer. Hahah Maaf lpas makan megi pillow talk xdpt dibuat gara2 ngntok. ITU semua alasan hahah. Kejadian di Manjung membuktikan bola ITU ajaib kerna berjaya keluar Dr gelanggang futsal Dan naik ats court. Pandai dia tau. Hahha
Nmpk x permainn bola 2? Mn no kuar?
Megi mnjamin keluarga bahagia

 Lepas abes main. Yana DA bsuk. Kena cr tmpt Mandi. Hahahah. So kami Mandi d teluk batik. Sorg jer nak Mandi. Tp biasalah mana ley dia mndi sorg2 dak. Hahaha. So aku pun join. Balik Mandi melantak ayam golek sedp Dr manjung plus buahh. Nyamiii


Teluk batik time

Panorama tngahari buta d teluk batik
Puyus INI oorg 
Menara cndong
Balik kami singgah teluk intan dulu. Col kak Linda. Kat sabak lak macik 2. So g let mnara cndg. Walaupun selalu blik teluk intan tp xpenah msuk CNI tauu.  K lab DA penat popek2. ITU lab pengakhiran cite aku. Kami balik Dan hidup a man damai. Bye semuaaaa