Tuesday, 23 May 2017

cinta bkn paksaan

sambung cite ritu. aku rasa xda kepuasan kalau xmenulis.so aku tlis la dak. 

selepas memberi ruang tok dia bertenang dan memikirkan hal halberkaitan makapada hari ke 10 aku g bijak mesej dia. nk tgk dia macam biasa atau tak. atesekali dia da tkar pone no la plk. kuang ajark tol. aku xley benda camni. aku tercabar. haha. tp mmg siot la bro. sampai tkr no. dia tau da patern aku cam mana. sebb ye la dia kan dulu penasihat aku masa putus kasih sayang. hahaha. 

masalahnya no dia tu da lama da dia gune rasanya. nampk x betapa dia perlu halau aku gile2? hahaha. termenung la jugak aku. bkn apa. menahan rindu. sampai satu tahap aku rasa macam nak gile.aku istigfar bnyk2. actually bkn aku xpenah putus kasih pon. erk kes ni putus kasih ke? wateba. tp ni aku rasa cm berat sangt. sebb harapan setinggi gunung.paham dak?paham dak? xpaham dahhhh. 

aku asa bagaus la dia buat macam tu.sebb aku xkan boleh tinggalkan dia. mmg dia kena tinggalkan aku. itu pasal dia buat apa dia buat skrg.dia tahu baca pkiran aku, dari dulu lagi hahaha.

kan aku ckp sebelm ni dia ada kawan ngn pompuan lain.myb dia da buat perancangan nak kawin ngan pompuan lain lak dak? suh pompuan tu amek kursus kawin cpt sebb nnti nak kawin ble2 senang je . da ada sijil kursus.dia da ada da. g ngan ex dlu gamaknya, abg dia nak kawin taun ni. so aku syak dia nak sekali majlis kot ngan abg dia. tu pasal dia sibuk suh aku mek dlu.<<<< nasib bek aku x amek.kalau aku amek mmg asa nak pukui pokemon y ada kat dunya ni. 

aku doa sangt moga dia dapt jodoh yang dapt membahagiakan dia. yang dapt memahami hati dia dengan sepenuhnya. y pandai jaga hati dia y lembut tu. aku cakp dr ati aku. sebb bile kite sayangkan seseorang kite nak dia bahagia. amin amin amin. berbahagia lah abangku

aku x dendam. aku tau sayang cinta kasih bkn boleh dipaksa, ewahh cume terkilan dengan sikap manusia. ye aku terkilan jugak dgn diri sendiri. bahahaha

ok guys ingt pesanan penaja. kalau xserius jgan cakp pasal kawin.paham? sebb kawin bkn pemulaan tok hubungan perkenalan. tu y akhir.

aku arap dia baca semua ni. aku arap sangt.. ok la da semak otak aku. aku da jadi pendiam. termenung, malas layan orang. lantak p la orang nak cakp apa. malas nak semak kan otak y da semak. 

byeeeeeeeeeeeee



 

Sunday, 14 May 2017

aku dan dia makne sudah tiada

hai blog. da lama xlawat ha....  yeeehaaaaa. sethun lebih ada tu. da bnyk tempat den poie xtulis dalam ni. kenapa tetibe aku bukak benda ni? sebb asa nak luahkan perasaan. da xley tahan asanya.

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... terngiang suara awak nyanyi gadisku kat telinga saya.terukir di bintang. kerja gila. video awak main gitar lagu gadisku jugak. should i juz delete all of them?sayangnya.

 i miss him but i cant text him.y? ada jarak antara kita. dia bkn seperti y dlu. bkn seperti dia y aku kenal. semua sebb salah aku. aku terlalu jujur, jujur sangt.everything nak cerita. xpatotkan? n i dont even know masa tu hati dia sangt senstif. bkn cam aku.kalau sapa kenal aku tau la aku cam mana. hahaha.tp nak jd cerita everytime aku rapat dengan manusia nama laki mereka semua golongan sensetif.. myb sebb aku yang kasar dorang jadi camtu kot.plus xsensetip ngan perasaan manusia.

actually y bagusnye bile ini terjadi adalah dia bnyk bg kesedarn kat aku.sampai aku g text ex ex aku mintak maaf.kawan2 aku pon sama.mcam kelakar tp aku xtau apa aura dia.dia macam kryptonite dalam idup aku.aku ni kan boleh dikira cam superman. hahaha. dia tego penulisan aku kat mesej menyakitkan ati. bla bla bla.bnyk dia cakp. well sebb dia marah kat aku lagi. aku take it as kesilapan dan cube ubah diri aku. aku dlm proses melembutkan bahasa aku ni. xnak cakp ganas2 da.sebb aku rasa ganas aku ni xbertempat.semua pun nmpk cam marah2. see ada baik jugak aku kenal dia. dia bagi impakperubahan pada aku. actually dia jugak alarm aku. sentiasa mengingatkan aku untuk jgn melakukan salah dan pembaziran. aku perlukan manusia macam ni dalam hidupp aku. sebagai pembimbing. sebb aku terlalu kuat untuk dibimbing orang sebenrnye, haha.

masa aku ada masalah ngan ex aku dialah penasihat tegar aku.tempat aku mengadu.now bile jadi ni mana tempat aku nak ngadu da? sebb dia penyebabnya. bkn ex aku da. dia juga penah cakp. sebelum kawin jgn la nak bersayang sangt. sayang pada suami sahaja. rindu pada suami sahaja. salah aku sebb aku xikut y ni. nak wat cam mana da ati terjatuh gedebuk.

masa aku baik dgn akhi kami bnyk bercerita tentang masa depan.n 1 day after kejadian he juz make a u turn. wahai lelaki jikalau kau da bercakap tentang masa depan bulan bintang ngan seorang perempuan anda rasa boleh ke anda u turn mcam tu je? nampk sangt  anda xserius. cerita utama konon aku xmemahami? hehe. bkn lama sangt pon saya kenal awak tok paham sepaham2 sangt pon. kadang2 paham pon buat xpaham.malas nak cakp bnyk. laki bini da kawin pon take time nak paham bebetol.

xtau nak cakp macam mana rasa hati ni.da 5 hari xcontact.n guess wat? he juz dont care. aku tau dia malas nak layan aku dah.apa dia buat semua untuk suruh aku blah dari sisi dia. so aku sedar diri n now aku ngah try moveon. aku tau je dia kuar ngan orang lain.n aku xberhak nak cakp papepon sebb nothin between us anymore.moga Allah kurangkan ego akhi. saya tau ego akhi tinggi langit. dan berbahagia lah akhi. itu pilihan terbaik untuk akhi bersama orang lain. May Allah bless u n may Allah help me to forget u.
 -adiezx-

Thursday, 8 October 2015

Project x bag pack thailand 2 hari 1 malam.

pada 29/5/15 bertolak dari depan gerai ana balun hendak la ke hatyai. dalam kul 10 malam gak la. lepas 2 kami sampai di padang beso lebih kurang pukul 6 pagi. solat2. masuk border. oh lupa aku g ngan keluarga aku. akk aku xmo p. xmo p bye la kan? muahaha. satu je bg aku macam xproper bile duduk dalam bus pemandu pelncg kami yang pompuan baca doa. padahal suami dia ada. macam xbes la kan? myb dia ada  reason sendiri?
di pagi y indah


di smpadan. sawadikap..
hotel kami

lepas 2 kami ke  holiday hotel tmptbermalam. mandi2 dan dibawa kuar ke keysorn cenderamata. dekat cni xdak la murah mana. tapi sabun beras dia jual murah. 100 dapt 12 bijik ke 10 bijik.lepas 2 kami ke nora plaza dalm pukul 12 pm. kat cni aku beli minyak angin. lepas 2 beli cincin . masing masing 550 dan 4oo baht.  cantik cincin2 dia. emas thailand la tapi. 

kaysorn
 kemudian kamike kedai gajus. di kedai gajus ni ada jual macam2. aku beli megi dia sampai satu kotak ha. da nak abis da. megi tomyam dia sedap ok. lepas 2 of course la beli gajus dan asam2 lain. 
makan lunch di lee hotel lak. perghhh harge dia murah je. buffet. aku xingt la bpa arge nye tapi mmg murah la.maybe 170 baht? boleh makan macam2. 
gajus gajus
pemandangan dari hotel lee tempat buffet kami
bapak aku bz makan. mmg bnyk orang. 
ayam ayam ayam

da abis melantak kami ke sharmila beach dalam pukul 4. kat cni ada pantai la haha.. tapi sebelum 2 kami naik kete kabel akak lift tang kuan hill. aku ngan mak aku je naik. adik ngan bapak aku xnak.niat hati nak beli gambar yang dia tangkp 2 tapi gambo aku macma xdak pun. depa yang lambt turun kata gambo aku cantik. sedih.



eskem kelapa. sdap hoii
 so gambar sharmila beach di bawahh.




collection y cantik. dekat sharmila beach ni cenderamata dia murah2 recommend beli di sini ok. 

benti solat dulu

anak pemandu pelancong kami


cincin beli kat nora plaza

kami menuju ke floating market lak dlm pukul 7mlm. macam 2 makanan ada kat cni hoi. terbaik la. sedap sedap gak
aku syak ni sotong. dalam bos ni orang muslim berjual
nasik lemak

hihi saya suka atromen ni!!arge baru 30 baht

tiram

mak aku bz jual beli

floating market

 pukul 8 malam sampai2 kami lepak kat bawah jap n pg ke nite market. tapi aku ngan mak jer la p. bapak aku da tidoqq. kami naik yang tut tut. betol ke namanya . xtau la aku.
tut tuttt

pelacur thailand bnyk shoppin kat cni. orang kata bkn aku kata



macam 2 gak la aku beli beg la seliper la dompet la keychain la. ishzx2. apa nak jadi. balik hotel tidoq.

keesokan harinya,bangun pagi lepas sarapan kami jalan2 nak cari buah la. orang kat buah kat cni murah2 n bes. sekali kami terjumpa satu tempat ibarat pasar yang sangt bnyk barang tok dibeli!!!! apa lagi menggeletek la aku shoppin. abis teruk aku masa ni.

p thailand beli kasut , krooh

ha ni pasoraya

nampk cikai ja

hai semua. adik aku masamula2 tau naik bus terus xnak p. wat d heck kan. penat aku bayohoii. oh belnja sempena dapt back dated gaji. hehe

 da abis shoppin glerk2 kami pun pulang. hehe. itu xbermakne shopin berakhir. naik bus sampai padang beso kami shopin lagi. hahaha. apapun kat padang beso puas ati la . dapt mkn bes besss.
kegemaran aku: pulut ayam hoii
buah buahan

pulut durian sedap!!!


 ok la abis cite. tapi p thailand best glerk shoppin. ok sebb aku mmg suka shoppin muahahahaha



Project Bag Pack Bandung Jakarta Part 5- end

Day 5 (1/5/15) demo.

kul 8 bertolak ke jakarta. xley pakai la dia punya pemandu ni. grrr. lambat. kul 9 singgah r nr  aku beli kek cheese amanda. pergh sedap siot. lagi sedap dari kartika sari. bagi aku la. maybe sebb aku ni bkn pencinta kek jadik aku macma rasa semua lebih kurang sama. muahah.

as we all know. ini adalah hari buruh maka dengan itu macetnya di kota jakarta tidak terkireeeeeeeee. bnyk orang buat demooo. nak gaji tinggi nak apantah lagi. kalau kat malaysia alhamdulillah xdak benda cam ni terjadi. sampai2 hotel kami xley masuk lagik sebb belum msanya lagi. lalu kami kena tinggal beg kat hotel. jadi kami shopping dulu kat tanah abang jakarta!! dari tempat kami jalan kaki ke sana. dekat ja. tapi kami beria naik angkot. mana la nak tau dekat. muahaha. lepas 2 makan ler di medan seleranya. beso. itu jer aku rasa tempat yang ok. masa nak shopping kat tanaha abgni aku xrasa gumbire. sesak ngan manusia. sesak dengan asap rokok. sangt xselesa membeli. tapi barang dia murah2 la. sesuai tok orang suke shopin kecuali aku y sememngnya xlart nak jalan masa ni. masa nak balik 2 aku kena copek. aku beria cakp dengan orang smeua orang letak beg kat depan. tapi nak jadik cite aku eltak beg kat belakang. ni la masalahnya. aku tetibe rasa orang bukk zip beg aku. aku terus pandang belakang. mmg beg aku da kena bukk. aku perasaan je sape yang copek 2. pantas glerk. apa yang dia dapt copek dari aku? hahaha itu la yang pling kelakar. bnda yang aku sentiasa bawak untuk spare. pk la sendiri. hahaha. ini rahsia.

da abis jalan2 masuk bilik . malam g ke monas. jumpa andre c pembawa teksi. dia ada diplomafarmasi upenya. mmg kebetulan sangt. biasalah bile geng kami da mepek macam2 kami cakp.. smpai takut orang 2. ahhaha
 tangkp gambo keceng2 kat cni
 da abis p monas kami ke hard rock cafe. bujetnya nak makan ctu. duit bnyk lgi masa 2. sekali da penuh. kena tunggu lama. mmg xla nak tunggu tangkp gambo jer la kami. =) masa ni aku dapat tahu pakcik aku arwah wak amat meninggal. ya ALLAH xtau macma mana nak cakp. sedih glerkk, aku xdapt jumpa wak amat buat kali terakhir. xdak sapa yang nak berkak jah dengan kami lagi. dia selalu sebut kak jahh oo kak jahh. huuu sedih glerk xdapt tgk. dia tibe2 dapt serangan jantung pastu masuk icu. da ditkadirkan Allah lebih menyayagi dia. Al fatihah .


mana g beg aku y ni. sob sob





kedai makan ni sedap. tapi xingt nma

kak linda wat pe 2?

dalam pacific mall sebelh hard rock




sedap glerk soto dia

da abis makan kami naik teksi balik. teksi yang bawak aku 2 ley lak main sesat2. hahahaha. adoi la pokcik pokcik. tempat sendiri pon xtau. baik xyah bawak teksi. huhu. da  mandi2 semua kami pon tidoqqqq

Day 5 (2/5/15)

 bangun la kami pagi2 buta da g airport. kul 9.bosan2 makan  a n w pastu pulanggg. 

cume satu ja. bile g trip ni jangan la buat perangai memasing. blend la diri. orang cakp nasihat dengr. jangan buat ikut kepala sendiri. penat nak layan kerenah orang. kerenah sendiri pon xterlayan hoi. dekat indonesia ni bile orang di jalanan hulu2 benda suh beli mintak elak la. jgan la saje2 nak tgk watsoeva pastu xbeli. bahaya ok. jangan buat perangai. letih penat. nnti jadi gado kan susah? hidup kite nak p bercuti ngan amannnnnn.. hihi

apapun best trip ni!!! ngan membo2 . kak linda yang excited sejak 5 bulan sebelumnya. hahaha. xley ingt la. ida yang nak bawak briefcase tukar duit rupiah. hahahahaha. teksi naik 5 orang y sendat glerk. andre lagi. mmg havock!. 

apapun sayangilah diri anda bila ke tempat orang. aku balik2 gastrik sebb xmakan lepas 2 terus vomit diarhea semua laaa. penat aku k.

k sampai di sni dulu. take care all! muahh,