Tuesday, 17 December 2013

penang v1


assalamualaikum dan salam sejahtera ;)

arini nak cite pasal trip saya. trip apa yer? trip ke penang =)
 so apa cer? 13-15/12/13 aku yana n pija g penang. perjalanan yang panjang dilalui . mengantukk. yana bawak kete. so apa adahal. hiii

tinggal mana? naza tallya, tanjung bungak, penang. dekat ngan batu feringgi, hii..
tengahari dgr ombak . perghh

sarapan pun dgn ombakkk

ini dia ini dia, tmpt yang cantik


lepaak jap pastu g makan us piza. kawan aku asek recomnd ni jer. aku rasa biasa jer. tp bagi dia sedap sangt. nape ek? tiada jawapan tok itu hahah
ni la dia. tadaaa
kami perlu panjt untuk mendaptkan gambar ini. da tgkp cepat2 turun. kahkah

lepas 2 kami g jalan2 chow rasta. beli jeruk le kununnn. lepas 2 kami pg ke pesta penang. ehek. macm2 ada ok
melawat tapak indonesia

semart umah lampu ni

hai kawan2

chow rasta. test2
malam lak kami pg feringgi!!! beli macam2 jugak la...jd buat apa sane? tgk hardrock. hehe tgk jer ok sebb nak parking  pun penuh tau. pastu lalu escape. hmm. jalan bingkang bingkuk kat cni . kalo ada bas lalu aku rasa xnak bagi kete jalan jer. oh kat penang ni aku bawk kete. macam hebat jer bawak kete kat penang kan? tapi apa adahla . gps ada. gps ada . alhamdulillah Allah bagi petunjuk =)


next= kita sambung, sebb ili da ngantuk. =)

Sunday, 8 December 2013

aku suke dia ;)

aku suke dia. itu pasti. tapi sampai bile aku akan suke dia? itu kena tanya hati. hahaha

"If you choose a wrong mate,you are totally checkmate".amek ayt status zulaika adik akay. yang dambil dari novel xtau tajuk. 

suka jer. apa masalh? xsemestinya yang kite suke akan jadi milik kite. kadang2 kite suke makan eskem. tapi kalau da demam terpakse la xmakan eskem. so? apa hubungannya? hahahahaha. 

aku macam asek terbayang seseorang sebgai jodoh aku. da lama da benda ni. macam kuat. tapi aku xrasa benda 2 akn terjadi. tapi. ah mapuh la. ada aku kisah.  jodoh petemuan di tangan Tuhan. mungkin aku xkan kawin? mana aku tau dak? perancangan Allah adalah sebaik2 perancangan,

apapun esok nak bawak kete balik slim. jadi marilah tidor. kepada dia yang saya suke. esok lapor diri molek2. hahahaha. malang tol kau ni sebb aku suke kau. tabahlah. ;)

krooh krooh

ada orang xpuas ati ngan aku hoi. ;)

apa aku buat tugas aku. kalo kau xdak masalah, aku xmarah. kalau kau xbuat pasal aku xusik kau.

setahun xlama. xlama. mmg itu masa tok belaja. masa tok ko jadi lebih bagus. aku xmarah kalau kau buat salah. setakat sikit2 apa ada hal. aku pun penah wat salah.tp agak agak la jgn la berkali2 dalam turutan kau nak buat benda 2.  tapi kalau kau da keje nak masuk 9bulan 10 bulan dan kau still macam 2 gak ko suh aku senyum jeke tgk? sambil bercakp xpe xpe. baru 9bulan?

aku bkn nak kesempurnaan. xperlu benda 2, tapi sekurang2nya bertanggungjawab la. keje dapt gaji kot. bkn dapt daun. attitude prob xyah cakp la. nak suh senyum sambil cakp eh bagus laaaa. bagusss. nak ek?

dulu aku kat opd nak mintak cuti????? kukuh baru dapt. kot dapat. kalo xdak orang xdapt kot. tapi sekrang? wahhhhhhh semua ikut suke hati. boskan?hebat2 semua. lek la. tunggu la after setaun . setiap hari bekerja adalah dalm logbook anda. kalau da asek cuti maka valid ke buku logbook 2?kalau dapt abeskan time off korang kire baik la 2. hospital lain? perghh p tgk sendiri la.. malas nak cakp. berpuluh2 time off macam 2 jer berlalu.

kalau kau xreti respect orang. jgn harap tok orang respect kite balik. 2 pasal orang xrespect aku kot? aku suke lawan cakp bos. suke sangtttt. kalo bos cakp benda betul pun aku lawannn jugakk.

mmg idup ni macam roda la. apa kite buat kat orang kite akan kena balik. wait n see. ;)

Monday, 12 August 2013

ex aku kawin!!!

my heart juz want to explode rite now. grrrrrrr.. EX aku nak kawin 17hb ni!!!!!!!!!!!!!!! grr nape dia xbagitau aku? xpe la aku kenal dia dak? dia mmg nak jaga hati orang. tapi still dia kena bagitau aku kot. apa dia expect utk tidak bagitau aku? takut aku terjah umah dia masa kawin lak ke? pui u rashidi. pui again.hahaha

apa aku rasa? aku rasa macm nak bagitau semua orang. series. hahaha. badan aku xpanas tetibe kire alrite la 2. maknenye aku da letgo dia skit demi sikit. tapi still kena pui la.

apa2 la rashidi. asal ko bahagia. jgn pendam perasaan sangt. jangan jadik penyabar sangt. semua yang xbaik 2 jangan la. nnti bahagia ko xke mana. semoga idup lebih diberkati. semoga lebih matang walaupun dulu da matang. semoga semoga semoga pape la. grrrr.

ili asal nak grr? sebb aku rasanak grr la.

 n lagi satu kawan aku y sekor ni bile aku dilanda masalh kerap dia xdak. pui. mmg xkawan da. pui ko. kena lagi pui. xbaik ili . <<<<<<<< semua ni monolog dalaman. maafkan saya. dis is d way aku luahkan rasa hati ni. pui again

thnk u mira. ko buat aku pk lantak la dia nak kawin pon. kalo aku yang kawin ngan dia pun entah bp minggu jer kawin. bersyukur ili bersyukur. apapun tetap puiiiiiiiiiiii.

patot la aku rasa somethin jer semnjk 2 menjak ni, macam lain macam. pastu teringt dia gak. huahuahua.

say no! 

Sunday, 28 July 2013

kerana budi..............................

25.8 ni birthday budak 2. ha nak bagi  hadiah pe kat dia? da la tengah bulan. mana nak dapt riban2 beli hadiah. lepas 2 da la raya lagi la kering kontang. grrrr. cara anda menunjuk kn sayang dan penghargaan anda untuk dia bkn dengan hadiah yang mahal2. as long as kite ucap hepi birthday atau semoleknya bagi hadiah alrite la 2. 2 da menunjukkn kite sayang dan hargai dia wat? tapi ni la masalahnye. dia da bagi aku laptop. jadi wajarlah kirenya aku bagi mahal2 dak? tapi 2 la. eh bnyk sangt lak tapikan? " kerana budi aku jatuh hati" tapi kalo aku bkn kerana budi aku jatuh hati. "kerana budi aku penin pale"

bile ili jadi ________ pulak

series. aku da penat

kambing itam sekor ni kena jadik wakil pengurusan iso lak?
ingt senang ke keje 2? da la aku ni baru lagi. nak kena urus urusan hospital n kena deal ngan orang yang lebih tua dari aku macm sister n bla bla bla. itu bkn keje senang. susah orang nak respect aku cam 2 seebb aku masih muda dan baru pun keje. alih2 jadi wakil pengurusan iso. haih.cam mana orang nak dengar  apa yang aku minta orang buat? grrrrr. kenapa la jadik begini. kenapa la??? grrr.

apa yang aku ada ni pun aku xsempt nak terokai lagi. ate cam mana? grrs stress glerk pk menda ni. kenapa pengarah nak sebut nama aku? wuuu wuu. padahal ada 2 orang lagi yang berkaliber dan sangt bersemngt untuk iso ni. huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. i dont like dis feeling. huuuuuuuuuuuuuuuuu. asek terpk pk jer. cam mana?

fenin. jom tido. grrr..

sekian time kasih

Friday, 19 July 2013

ili rimas

kadang kadang aku xberapa paham apa masalh orang ngan aku. semua benda aku buat salah. semua xbetul. jadi yang mana 1 betul? memang dalm idup ni aku ni buat benda salah jer kot. xpenah buat benda betol.

tapi aku tau. aku sedar. aku mmg xsensetip ngan perasaan orang. sebb aku bkn jenis orang yang akan pujuk2. yang akan mendgr dengan sepenuh hati, yang akan mendgr kata orang. plezx. lemas rimas. xtau nak cakp cam mana. tapi aku xsuke benda ni. aku nak hidup aman damai. 2 pasal dalm idup aku aku xdak kawan baik yang betul2 nak kepit watsoever macam kebnykan pompuan lain. kawan aku ngan aku kami stick tapi kami xkepit. yang mana da mula berubah 2 apa nak dikata? masing2 ada komitmen. tapi still gak berhubung.

sekati aku la apa aku nak buat. aku bukan senang nak kawal. jd aku akan buat ikut suka ati jiwa raga aku.
2 pasal orang cakp aku selalu cakp tanpa berpk. samapai kadang2 mengundang kecederaan di hati orang. aku mengaku mmg ada buat macam 2.. tapi kadang2 aku xtahan gak ngan orang2 ni 2 mulut aku lepas jer. kadang2 aku main2. tapi orang anggap benda 2 betol2. ok maknanya aku salah dalm main2 .

ok kalau xmengaku salah n cakp sorri so nak buat apa? nak buat apa kalau kau da buat salah? ko tgk jer? biar jer? xyah cakp maaf? nnti kata aku macam2 lak. ah manusia. semua xbetol pada pandangan. bile ntah nak betul. bosan.

kenapa aku jadi cam ni? sebb aku da start rimas. grrrrr

sekian terima kasih

dari hati,
ili nadirah saidon.

Thursday, 6 June 2013

kebusukn~

hai..
arini aku nak ckp ttg perangai aku. aku ni ada macm2 perangai y mepek. itu mmg xdapt dinafikan. hiii. slah satu perangai aku adalah aku kelihatan mcm xamek perhatian apa org ckp. pastu ttibe masa org ngah bercrite aku teringat somethin n aku akans tetibe ckp mnda 2.(xbaik bnda ni. jgn ikut) bnyak gak kawan aku yang bengang dgn aku pasal bnda ni. tp aku ni jenis malas nak layan sangt. aku bkn pendgr yang baik dan aku bkn kawan yang baik. itu aku rasa.
xtau la nape..

 org sibuk bergosip tp kawan aku ckp aku bkn kawan bergosip yang bagus. dia ckp macam ckp ngan pinggan jer. punye la marah kat aku. hahahaa. akuxkesah bnda 2 sbb aku mmg malas nak amik part. kalo aku rasa aku patot dgr dn beri pndpt aku bg. kalo aku rasa gosip pnjg sangt maka aku akan diam sahaja dan dgr. kire baik la kalo aku dgr 2. hahaha. 

 kalo korg tanya gosip aku xjawab. kadang2 aku tau tp aku malas nak masuk cmpur. kadang2 aku mmg xtau pape. mana ada org dpt korek gosip dr aku so watpe org nak bergosip ngan aku. 
so kirenya no give n take xdk sape la.nak cite ngan aku. hiii.

so mayb sebb 2 la org xramai kawan baik ngan aku. yerlo. evan aku buat baik pun org da xlayan. buat booo jr.balasan aku buat kejahatan xjd pndgr setia tok kawan2 aku. huuuu

 kalau la sorg kawan laki aku ni baca post ni mesti dia ckp aku ni bujet baik. entah pape tu pun nak tulis kat blog.watever la. ni blog aku sekati aku. xsuke jgn baca . 2 jerk. :)

 tp aku bkn kawan prn ek. prn:when needed. bila perlu ada hal bru dtg. xdahal xmuncul2. hmm most mmber laki mmg cm2 kot. dorg hanya akan keep cntct dgn awek dorg jer all d time. ngan kawan bila perlu jer. hahha pesimis dak?hahahhahaa. 
ok lah cukup merepwk harini. ecok.lusa tulat taun depan sambung lagi


assalamualaikum dan selamat malam :)

Friday, 31 May 2013

keluarga saya. =)

assalamualaikum dan salam satu malaysia.

hai. saya ili. saya umo 25taun. saya ada seorang mak. seorang bapak. seorang kakak dan seorang adik lelaki.

so ari ni post saya pasal diri saya dan keluarga saya.

kenapa post ili macam ni hari ni? ok tiada jawapan untuk persoalan itu ;)

selasa nnti mak ayah saya nak p umrah. maka dengan itu saya kena menghantar mereka ke teluk intan. tetapi mereka menaiki bus untuk ke penang. nape penang lak tetibe ni? sebb nya aeroplane 2 bertolk dari penang. hiiii..

adik lelaki saya yang bernama muhammad H tengah cuti. ahad minggu depan dia kena balik klang balik. sayalah calon yang paling sesuai untuk pergi menghantar dia. malangnya secara tetibe saya kena oncol lak. padahal da bagitau saya tak boleh oncol before 16hb. haih nak wat cam mana. mr d lupa la plak. xpasal-pasal kakak saya yang dok shah alam kena balik amek dia. arap2 abg ipo saya xkisah. amin.

ok kakak saya + abg ipo saya= asyraf hensem. asyraf je hensem. mak ayah nye x. hahahahaa. orang cakp muka asayraf muke jepun. kulitnya putih. otaknya bijak. rasa nak pukul2 jer rasa. grr geram sangt. sekarang asyraf la buah ati saya. au. love u budak kecik. hiiiiiiii

mamak. teh ais 1!

asyraf khusyuk baca buku ngan atok!!

saya geram sangt ngan domokun ni!!


oh da masuk cite pasal asyraf ni banyk lak saya nak tulis. asyraf pepandai jer panggil bear rilakuma tomey saya sebagai BOBO. entah sape panggil bear saya bobo ntah. bijak sungguh dia bagi nama bear saya. lepas 2 asyraf panggil acu dia(adik saya) ajim. ajim. orang cakap panggil acu. dia panggil ajim. dia dgr mak saya panggil ajim la 2. panggil atok bkn tok. tapi atik. kadang-kadang dia panggil mak. panggil abah. apakah? asyraf2. dia dgr orang panggil dia pun dok panggil nama 2 gak.

paling xtahan kalau asyraf tiru orang gelak. series. budak 2 macam paham2 jer. padahal xpaham pape. dia tau gelak jer. gelak sopan xpe gak. ni gelak jahat. sape ajar asyrf gelak jahat? cik ili la ;) gelak xberkesudahan asyraf oi. mulai dari ecok cik ili akan ajar asyraf gelak baik. hahahahahaha.

dear asyraf hensem. umo awak da 1 taun 7bulan. betol ke? betol la 2. awak ada gigi yang comel da. awak da pandai jalan2. awak da pandai macam2 sayang.

kesimpulaannya : saya sayang keluarga saya. =)
sekian terima kasih...

Saturday, 2 February 2013

hadiah birthday bermakna =)

tanggal 31 januari 2013 aku telah menerima sebungkus pos laju daripada kawan aku. siapa? ________

aku bawak la bungkusan 2 pg farmasi. n bukk depan kakak n abg ppf di substor external. xkan nak bukk kat kaunter pulak. semua orang dok pi teka2 apa benda la yang aku dapt ni. dia ada cakp nak bagi aku somethin. tapi xkan la kot? benda 2 mahal kot. bukan arge 50sen nak bagi. kalo aku ni awek dia ke lain la cite .

so pembukaan bungkusan pun berlansung. n guess wat aku dapt apa? aku dapt LAPTOP HOKEHHHHHHH. aku da terduduk da masa 2. pening!!! pening!! benda ni mahal bkn murah. aku ingt aku dapt laptop kecik jer. yer la murah ckit. bukk lagi upenya dapt laptop yang screen normal 2. da la nipis!!! omgggggggggggggggggggg. mana la aku xterduduk buat kali ke 2? arghh . tau xwarne apa?????????????? pink hokehhhhhhhhhhhh. di ats laptop 2 upenye ada sekeping kertas tulis hepi birthday. 8/2/88 seminggu lagi. berbaloi ke ko bagi aku hadiah mahal ni? arghhh rasa nak guling2 masa 2. 

macam mana tetibe dia boleh nak bagi aku laptop ni?

ceritanya begini... aku nyer laptop speaker rosak. dok tulis la kat fb.
 "speaker laptop rosak. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh. ad spe2 nak bagi laptop free? aaahhhhhhhhhhhhhhh" 22/1/13

lepas 2 aku g gedik chat ngan kawan aku. cakp ngan dia.


  • i: nak hadiah laptop baru ley?
    awak kan baik
    a: boleh je kalau cik ili nak. nnti bg alamat cik ili.
    kalau ko jadik aku ko ingt kawan ko ni series ke x? aku main2 jer la. mmg aku nak laptop. tapi beli sendiri la. biasa la main2 ngan mmber. xsangke lak dia ni amek series apa aku cakp. dia cakp laptop nak datg la itu la ini la. mana aku pecaye. xkan la nak bagi aku laptop. mahal k. bukn murah.
    nape dia ni baik sangt? stress lak aku pk. pening. nnti birthday diia aku nak kena bagi hadiah bp  hibu lak ni? da la masa 2 xdak bonus. pening. pening. 
    jasa? apa jasa aku kat dia sampai nak bagi laptp? macam xdak pape jasa pun. fufu. 
    Aku da nyusahkan dia ngn laptop ni. haih..

    nak tgk laptopnya?
    akan jadi hadiah birthday paling bermkne =)

    siapa yang baik hati itu? dia adalah
    ________________

    maaf bro nyusahkan ko. da la baru beli kereta. maafkan saya.
    satu farmasi da heboh aku dapt laptop free. yang mak aku lak da bagitau semua sedara mara orang sabah bagi aku laptop blA Bla bla. sperti biasa jawapan aku " dia hanya kawan baik sahaja" . sepupu aku pun balas. " kawan baik yang bagi laptop?" kedengaran pelik tapi itulah hakikat nya.


    THANK U BRO! JASAMU DIKENANG. abes la termakan budi lak aku lepas ni. hahaha

    p/s: da terlangkau 2 entry yang lebih awal. soon insya Allah




    Friday, 11 January 2013

    keperluan untuk positif itu harus ada

    merungut merungut merungut, itu la kerja aku yang xberkesudahan.

    aku xpaham. kenapa aku selalu jadik bidan terjun? kenpa aku? kenapaaaaaaaaaaaaaaaaaaa??? mula2 kena p good clinical practice bengkel untuk research sebb orang yang bos nak 2 xdapt p. ok fine. lepas 2 kena jadik iso timbalan wakil pengurusan 2 hospital sebb senior yang patot jadik menolak. so aku pun terkena la jawatan ni. aku xkisah masuk iso kalo jawatan kutip sampah. tapi bkn jawatan ni yang memerlukan aku setiap hari balik lambtt. setiap hari mesyuarat. sampai xdak ruang untuk aku main badminton da. y y y? kenapa bidan terjun ini semua datang padaku? kenapa?? mesyuarat stat kul 5.40. agk2 kul bp balik? hoit nape idup u41 aku xsame ngan u41 orang lain. huh. orang 2 cakp kite jangan berkire masa. orang yang dulu2 boleh jer datang malam untuk berbincang pasal iso bla bla bla. itu mereka depan anda. belakang? sape tau? lolololo. lalu depan pejabat orang pejabt cakp. woo sekarang da jadik orang besar. jawatan tinggi . bla bla bla. aku xperlukan populariti itu kerna aku mmg popular? eh? hahaha ada rasa nak tampo aku x? hahahaha

    itu baru 2. sekarang masuk lak cerita aku kena jadik orang methadone ke 2. sebb orang methadone ke2 sebelum aku akan blah. masalahnya orang pertama asek xdak lak. so aku asek kena ganti. n guess wat? minggu depan aku kena ganti methadone seminggu secara mengejut gara2 orang first pg induksi. apakah semua iniiiiiiiiiiiiiiii.. apakahhhhhhh. da la aku xtau cam mana nak spub. cam mana nak transfer patient. macam mana bla bla bla bla. haih. kenapa semua ini terjadi sayang?  kenapa so fast furious benda ni berlaku. 

    n wat happen to my mtac? da bape lama aku xdapt p mtac gara2 semua benda2 mepek ni. oh sebb cuti juga. huhu, tugas hakiki aku priority aku da ke indonesia gamaknye semua tugas orang aku lak kena cover. BB. jgn marah tgk statistik nnti. hah statistik punn akuu xtau nak buat ni. mmg aku xtau lansung la. ishzx2. da parah da saya ni

    ok petang tadi semua frp xda . so aku yang comel ni kena la handle opd. terbnyk orang la plak(tp xbnyk mana pun). da pulak 2 semua orang col nak mencari aku. mana nak dispense mana nak jawab col. kelam kabut jadinya. haih. apa pulak masalah kali ni?  miss u col aku n cakp " ili hari isnin ni u p qumc yer. kat residnt trolak bla bla bla. i cuti. miss a induksi. miss p wat methdne. so BB suh u buat QUMC, ". wat???????????????????????????? aku jadik terjun bidan lagi ke?????????// yes i am.  hmm n aku baru lepas cntct mmber aku dia cakp TAKUT tetibe kena bagi ceramah. ceramah apa lak aku nak bagi weih???????????????? QUMC aku xpernah meneyentuhmu.. hmmmmm nak kuceramah apa kat orang kalo tetibe dia suh bagi ceramah. mampus. bagi ajaran sesat jer la. hihihi

    aku bukan orang paling malang dalm dunia ni. aku bukan. ramai orang yang lagi malang. tapi sebnrnye aku xmalang pun. ok aku sengal. apa aku mepek. lempang mampus. kenapa semua ini terjadi pada aku? mesti ada hikmahnya kan? xpe. sabar tu indah kan? jangan banyak megeluh. nanti hati rosak. benda ni selaluu terngiang kat kepala aku. kawan aku ci qi hua la ni. apa dia cakp 2 mmg tersemat kat minda aku.

    n aku akan pk +!!!! kena pk ++ jangan negative2!!!


    "If we’re growing, we’re always going to be out of our comfort zone.". so i m growing now!



    betol quote ni. kena ikhlaskan ati. baru ley berjaya!


    Wherever you go, go with all your heart.


    jangan buang masa dgn bersedih dan menangis dan stress dan bla bla bla. buang masa!(tapi ada ke aku nnagis? akan datng? sape tau? )


    Don’t waste a minute not being happy. If one window closes, run to the next window—or break down a door.

    pkkan boleh dan pk +!


    all d best bro =)